Candidatura lui Alexei Navalnîi la președinția Rusiei a fost respinsă de Comisia Electorală. Navalnîi le cere susținătorilor săi să boicoteze scrutinul

Candidatura lui Alexei Navalnîi la președinția Rusiei a fost respinsă de Comisia Electorală. Navalnîi le cere susținătorilor săi să boicoteze scrutinul
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 dec 2017

Candidatura lui Alexei Navalnîi pentru alegerile prezidențiale din Rusia, de anul viitor, a fost respinsă, luni, de Comisia Electorală rusă, invocându-se faptul că opozantul lui Vladimir Putin are o condamnare la activ. Navalnîi, care consideră că a fost condamnat într-un dosar motivat politic, le-a cerut susținătorilor săi să boicoteze scrutinul din 18 martie, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Comisia a decis în unanimitate, în cadrul unei ședințe publice, refuzarea dosarului prezentat duminică seară de juristul în vârstă de 41 de ani după obținerea semnăturilor în urma mobilizării susținătorilor săi, scrie News.ro.

“Vom cere tuturor să boicoteze aceste alegeri, nu vom recunoaște rezultatele”, a spus Navalnîi.

Semne de scădere la Subway, prezent de 5 ani și în România: peste 900 de restaurante închise, al doilea an consecutiv cu probleme CITEȘTE ȘI Semne de scădere la Subway, prezent de 5 ani și în România: peste 900 de restaurante închise, al doilea an consecutiv cu probleme

Duminică, Alexei Navalnîi anunța că a strâns suficiente semnături pentru a avea șansa de a candida împotriva actualului președinte al Rusiei la alegerile din luna martie. Susținătorii lui Navalnîi s-au strâns, duminică, în 20 de orașe din Rusia.

Campania electorală a început oficial în urmă cu o săptămână în Rusia, unde alegeri prezidențiale sunt programate la 18 martie, iar favorit este Vladimir Putin, candidat la al patrulea mandat. Ajuns la putere în 2000, Vladimir Putin și-a anunțat candidatura la al patrulea mandat, ceea ce, în cazul unei victorii, îl va plasa la conducerea țării până în 2024 și îl va face liderul rus cu cea mai mare longevitate la putere, după Iosif Stalin. El a precizat joi că va candida ca ”independent” și nu din partea partidului apropiat Kremlinului Rusia Unită, și că va conta pe ”un larg sprijin al cetățenilor”.

Potrivit unui sondaj realizat de institutul independent Levada, Putin, care nu are un concurent real, este creditat cu 75% din intențiile de vot.

Președinta Comisiei Electorale Centrale Ela Pamfilova, a anunțat că 23 de candidați și-au ”exprimat dorința de a participa” în alegerile prezidențiale. Între ei se află liderii Partidului Comunist rus și Partidului de extremă dreapta LDPR, tolerați de regim și membri ai Parlamentului, unde reprezintă o opoziție de fațadă, sau candidata liberală Ksenia Sobciak, fiica fostului mentor al președintelui rus devenită jurnalistă de opoziție.

Niciunul dintre ei nu este creditat cu mai mult de 10% din intențiile de vot, potrivit sondajului centrului Levada.

viewscnt
Afla mai multe despre
alexei navalnii
alegeri rusia