VECINI

Ungaria - cel mai mare număr de emigranți care au părăsit țara din 2010 încoace

Ungaria - cel mai mare număr de emigranți care au părăsit țara din 2010 încoace

8 apr 2024

Anul trecut, 33.700 de persoane au emigrat din Ungaria, cel mai mare număr de emigranți care au părăsit țara din 2010 încoace, a anunțat Oficiul de Statistică, care a publicat cea mai recentă serie de date anuale, relatează 444.hu.

  • Un nou-venit în politică dă bătăi de cap guvernului ungar. Peter Magyar spune că "viziunea" sa îl poate învinge pe Viktor Orban
    Un nou-venit în politică dă bătăi de cap guvernului ungar. Peter Magyar spune că "viziunea" sa îl poate învinge pe Viktor Orban
    8 apr 2024

    Peter Magyar, un nou-venit în politică, care dă deja bătăi de cap guvernului de la Budapesta, a declarat într-un interviu pentru The Guardian că experiența sa ca fost membru al guvernului lui Viktor Orban îl poate ajuta să reușească acolo unde alte figuri din opoziție au eșuat. El invocă creșterea sa "nebună" în sondaje și "viziunea" pe care o are ca semne că schimbarea este posibilă.

  • Opoziția naționalistă poloneză PiS s-a clasat pe primul loc în alegerile locale, un eșec pentru premierul Donald Tusk
    Opoziția naționalistă poloneză PiS s-a clasat pe primul loc în alegerile locale, un eșec pentru premierul Donald Tusk
    8 apr 2024

    Partidul naționalist de opoziție Lege și Justiție (PiS), care la sfârșitul anului trecut a pierdut puterea după alegerile legislative, s-a clasat pe primul loc în alegerile locale desfășurate duminică în Polonia, potrivit unui sondaj la ieșirea de la urne, ceea ce constituie un eșec pentru ambițiile premierului Donald Tusk de a-și consolida controlul asupra puterii, relatează Reuters.

  • FOTO Jared Kushner, ginerele lui Trump, vrea să facă o stațiune pe litoralul Albaniei. Proiectul stârnește deopotrivă teamă și speranță
    FOTO Jared Kushner, ginerele lui Trump, vrea să facă o stațiune pe litoralul Albaniei. Proiectul stârnește deopotrivă teamă și speranță
    5 apr 2024

    Prin binoclu, ornitologul Jon Vorpsi spionează flamingo și pelicanii care se opresc în drumul lor de migrație pe o limbă de pământ protejat de pe coasta sudică a Albaniei. Vorpsi se teme că în curând s-ar putea să nu mai aibă parte de această priveliște, dacă ginerele lui Donald Trump, Jared Kushner, va continua cu planurile sale de a construi o stațiune turistică în zona din apropierea orașului Vlora. Este un loc iubit de localnici pentru pădurile sale de pini pline de liniște, cu măslini și poteci și unde vacile se plimbă nestingherite pe plajele pustii, măturate de vânt, relatează Reuters.

  • Lukoil vrea să angajeze muncitori din Uzbekistan pentru a acoperi deficitul de personal din Rusia
    Lukoil vrea să angajeze muncitori din Uzbekistan pentru a acoperi deficitul de personal din Rusia
    5 apr 2024

    Compania petrolieră rusească Lukoil a semnat un acord cu autoritățile din Uzbekistan pentru a angaja muncitori din țara central asiatică pe bază de contract de muncă cu caracter temporar, un semn că deficitul de personal forțează companiile rusești să recruteze angajați de peste hotare, transmite Reuters.

  • Estonia înregistrează o interferență crescută a semnalului GPS, pentru care acuză Rusia
    Estonia înregistrează o interferență crescută a semnalului GPS, pentru care acuză Rusia
    5 apr 2024

    Estonia observă tot mai multe perturbări vizând navigația prin satelit GPS, pe care le pune pe seama activității în Rusia vecină, relatează agenția DPA.

  • Românii - cei mai numeroși turiști străini în sezonul de iarnă din Bulgaria
    Românii - cei mai numeroși turiști străini în sezonul de iarnă din Bulgaria
    5 apr 2024

    Bulgaria a înregistrat 1,8 milioane de turiști în perioada 1 decembrie 2023 - 25 martie 2024, iar Ministerul Turismului estimează o creștere cu 5% a numărului de turiști comparativ cu sezonul de iarnă 2022/2023, a informat instituția, transmit Sofia Globe și Novinite.

  • Sancțiunile SUA împiedică eforturile Rusiei de a-și repara rafinăriile
    Sancțiunile SUA împiedică eforturile Rusiei de a-și repara rafinăriile
    5 apr 2024

    Când inginerii companiei petroliere ruse Lukoil au descoperit pe 4 ianuarie că o turbină s-a stricat la cea mai mare rafinărie a lor, au realizat rapid că problema este departe de a fi banală. Exista o singură companie care știa să repare unitatea de producere a benzinei de la rafinăria NORSI, situată pe râul Volga, la aproximativ 430 km (270 mile) est de Moscova. Problema a fost că compania este americană, potrivit unor cinci surse familiare cu incidentul, transmite Reuters.

  • Austria vrea să schimbe legea care a făcut din Viena capitala europeană a spionajului
    Austria vrea să schimbe legea care a făcut din Viena capitala europeană a spionajului
    4 apr 2024

    Guvernul austriac vrea să înăsprească legea care a făcut din Viena capitala europeană a spionajului după ce un scandal de trădare în favoarea Rusiei a zguduit serviciile de informații ale țării, anunță ORF, societatea austriacă de radiodifuziune.

  • Ucrainenii anunță un nou punct de trecere a frontierei cu ​​România
    Ucrainenii anunță un nou punct de trecere a frontierei cu ​​România
    4 apr 2024

    Premierul ucrainean, Denis Șmihal, a anunțat, în ședința de guvern de marți, adoptarea unei ordonanțe care va permite deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între Ucraina și România, anunță Agenția de presă Rador, care citează Agenția de presă ucraineană RBC.