VECINI

Românii - cei mai numeroși turiști străini în sezonul de iarnă din Bulgaria

Românii - cei mai numeroși turiști străini în sezonul de iarnă din Bulgaria

5 apr 2024

Bulgaria a înregistrat 1,8 milioane de turiști în perioada 1 decembrie 2023 - 25 martie 2024, iar Ministerul Turismului estimează o creștere cu 5% a numărului de turiști comparativ cu sezonul de iarnă 2022/2023, a informat instituția, transmit Sofia Globe și Novinite.

  • Sancțiunile SUA împiedică eforturile Rusiei de a-și repara rafinăriile
    Sancțiunile SUA împiedică eforturile Rusiei de a-și repara rafinăriile
    5 apr 2024

    Când inginerii companiei petroliere ruse Lukoil au descoperit pe 4 ianuarie că o turbină s-a stricat la cea mai mare rafinărie a lor, au realizat rapid că problema este departe de a fi banală. Exista o singură companie care știa să repare unitatea de producere a benzinei de la rafinăria NORSI, situată pe râul Volga, la aproximativ 430 km (270 mile) est de Moscova. Problema a fost că compania este americană, potrivit unor cinci surse familiare cu incidentul, transmite Reuters.

  • Austria vrea să schimbe legea care a făcut din Viena capitala europeană a spionajului
    Austria vrea să schimbe legea care a făcut din Viena capitala europeană a spionajului
    4 apr 2024

    Guvernul austriac vrea să înăsprească legea care a făcut din Viena capitala europeană a spionajului după ce un scandal de trădare în favoarea Rusiei a zguduit serviciile de informații ale țării, anunță ORF, societatea austriacă de radiodifuziune.

  • Ucrainenii anunță un nou punct de trecere a frontierei cu ​​România
    Ucrainenii anunță un nou punct de trecere a frontierei cu ​​România
    4 apr 2024

    Premierul ucrainean, Denis Șmihal, a anunțat, în ședința de guvern de marți, adoptarea unei ordonanțe care va permite deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între Ucraina și România, anunță Agenția de presă Rador, care citează Agenția de presă ucraineană RBC.

  • Bulgarii se așteaptă ca în următorii ani să nu mai fie ”cel mai sărac stat din UE”. Ținta bulgarilor este Grecia
    Bulgarii se așteaptă ca în următorii ani să nu mai fie ”cel mai sărac stat din UE”. Ținta bulgarilor este Grecia
    4 apr 2024

    Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor la paritatea puterii de cumpărare în Bulgaria a atins 64% din nivelul mediu european în 2023. Acesta este unul dintre indicatorii care arată cel mai exact convergența în interiorul Uniunii Europene, deoarece se iau în considerare diferențele de preț în fiecare țară și, în consecință, dau valori complet comparabile

  • Rusia extinde restricțiile la exporturile de cereale și asupra navelor traderului Aston
    Rusia extinde restricțiile la exporturile de cereale și asupra navelor traderului Aston
    4 apr 2024

    Autoritățile ruse au oprit exporturile de cereale pentru anumite nave aparținând firmei Aston, unul din cei mai mari traderi locali de cereale, extinzând verificările de calitate care au limitat deja exporturile altui mare trader, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

  • Ușa calului bancar austriac și fricoasa BCE
    Ușa calului bancar austriac și fricoasa BCE
    4 apr 2024

    De la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, Austria este o țară neutră, menținându-și acest statut chiar și după intrarea în UE (în 1995), neaderând niciodată la NATO, scrie presa portugheză.

  • Ungaria își menține veto-ul față de candidatura lui Mark Rutte la NATO: Este momentul ca un stat membru din Europa Centrală să dea secretarul general
    Ungaria își menține veto-ul față de candidatura lui Mark Rutte la NATO: Este momentul ca un stat membru din Europa Centrală să dea secretarul general
    4 apr 2024

    Ungaria își menține veto-ul față de candidatura premierului olandez Mark Rutte pentru postul de secretar general al NATO și sugerează că ar putea fi de acord cu susținerea președintelui Klaus Iohannis în această funcție, potrivit declarațiilor făcute la Bruxelles de ministrul maghiar de externe, Peter Szijjarto, citat de MTI.

  • Albania, vizitată de milioane de cetățeni străini
    Albania, vizitată de milioane de cetățeni străini
    3 apr 2024

    Veniturile din turism ale Albaniei au crescut cu 72% în 2023 comparativ cu 2022, ajungând la 1,84 miliarde de euro, potrivit datelor Băncii Centrale a Albaniei. Țara a fost vizitată de aproximativ 10,2 milioane de cetățeni străini, adică cu 35% mai mult decât în anul precedent, ceea ce confirmă că anul trecut a fost un an foarte bun pentru acest sector.

  • Rusia va rambursa băncilor costurile cu dobânzile acumulate în schema de suspendare a plății creditelor pentru militarii din Ucraina
    Rusia va rambursa băncilor costurile cu dobânzile acumulate în schema de suspendare a plății creditelor pentru militarii din Ucraina
    3 apr 2024

    Guvernul rus va compensa costurile cu dobânzile ale băncilor care au oferit suspendarea plății împrumuturilor militarilor care luptă în Ucraina, conform legislației adoptate, acoperind 50% din dobânda acumulată la împrumuturi, transmite Reuters.