Accesul în baruri și restaurante în Cehia se va face doar pe bază de certificat verde

Accesul în baruri și restaurante în Cehia se va face doar pe bază de certificat verde
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 nov 2021

Barurile și restaurantele din Cehia sunt de acum obligate să verifice certificatul verde COVID-19 al clienților, una dintre cele câteva măsuri noi luate ca răspuns la pandemia de coronavirs, intrate în vigoare de luni, relatează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Barurile și restaurantele au voie să servească doar oaspeții care pot dovedi că sunt complet vaccinați anti-COVID, sunt trecuți prin boală sau pot prezenta un test negativ recent, scrie Agerpres.

Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun CITEȘTE ȘI Construirea unui site web - trei pași pentru un start bun

Guvernul ceh a amenințat cu penalități severe pentru operatori dacă aceștia sunt prinși că nu respectă noile măsuri.

Măsura, adoptată de guvernul premierului ceh în exercițiu, Andrej Babis, a atras critici din partea proprietarilor de restaurante.

Guvernul își transferă responsabilitatea pentru combaterea pandemiei către întreprinzătorii privați, deja puternic afectați de criză, au spus unii dintre ei.

Totodată, perioada de valabilitate a testelor s-a scurtat: testele antigen sunt valabile în prezent doar 24 de ore în loc de trei zile, iar testele PCR trei zile în loc de o săptămână.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

De asemenea, o altă măsură intrată în vigoare de luni prevede ca testele să fie plătite de pacient, în loc ca guvernul să suporte costul acestora.

Cu 57% din populație complet vaccinată, rata de imunizare în Cehia este scăzută în comparație cu alte țări membre UE.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
restaurante
certificat verde