Afișele anti-UE din Ungaria vor fi înlocuite săptămâna viitoare

Afișele anti-UE din Ungaria vor fi înlocuite săptămâna viitoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 mar 2019

Partidul Fidesz, aflat la putere în Ungaria, a anunțat că va înlocui posterele anti-UE după ce acestea au determinat Partidul Popular European (PPE) din Parlamentul European să ia în considerare excluderea partidului, a informat șeful staff-ului premierului Viktor Orban, scrie Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Marți, liderul PPE Manfred Weber a cerut ca partidul lui Orban, Fidesz, să dea jos posterele în care este atacat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, scrie News.ro.

Șeful staff-ului lui Orban, Gergely Gulyas, a informat că afișele vor fi înlocuite săptămâna viitoare de altele care vorbesc despre planurile lui Orban de a crește rata natalității și despre dorința sa de a rămâne în PPE.

EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, își vinde hotelul din România, tranzacție globală de 450 milioane dolari CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Goldman Sachs, una dintre cele mai mari bănci de investiții de pe Wall Street, își vinde hotelul din România, tranzacție globală de 450 milioane dolari

„Guvernul a aprobat planul privind protecția familiilor, așa că de săptămâna viitoare, aceste afișe vor fi plasate”, declarat Gulyas.

„Este un semn bun, să se dea jos posterele, aceasta a fost una dintre cererile pe care le-am făcut în această săptămână”, a declarat Weber care a adăugat că „criteriile sunt criterii” după ce a fost întrebat dacă toate cererile sale vor trebui respectate pentru ca Fidesz să rămână în PPE. Weber a cerut, de asemenea, ca Orban să își ceară scuze și să arate susținere față de Universitatea Central Europeană de la Budapesta.

Gulyas nu a precizat dacă Orban plănuiește să își ceară scuze, dar a precizat că guvernul de la Budapesta consideră problema Universității Central Europene ca fiind încheiată.

Principalul cotidian pro-guvern din Ungaria, Magyar Nemzet, a îndemnat Fidesz să părăsească PPE, argumentând că gruparea și-a abandonat valorile și că „nu poate fi diferențiată de socialiști sau liberali”.

„Timpul a venit ca Fidesz să oprească negocierile umilitoare cu PPE”, a afirmat ziarul într-un editorial numit „O nouă alianță!”, care sugerează că Fidesz ar trebui să se alăture partidelor naționaliste din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
afise
ue