Alegeri în Ungaria: Viktor Orban: Am obținut o victorie excepțională, atât de mare că se poate vedea de pe lună. Atac la Zelenski și Soros. Câinii cu Două Cozi pierd Parlamentul

Alegeri în Ungaria: Viktor Orban: Am obținut o victorie excepțională, atât de mare că se poate vedea de pe lună. Atac la Zelenski și Soros. Câinii cu Două Cozi pierd Parlamentul
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 apr 2022

Alianța Fidesz-KDNP a obținut 55,75% din voturi la alegerile legislative din Ungaria de duminică, potrivit rezultatelor parțiale anunțate de Biroul electoral, după numărarea a aproape 60% din buletine. Premierul Viktor Orban și-a proclamat deja victoria și se pregătește de un nou mandat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Dragi prieteni, am obținut o victorie excepțională – o victorie atât de mare, încât fără îndoială se poate vedea de pe lună și în mod cert de la Bruxelles”, a spus Orban.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Coaliția de opoziție formată din șase partide a obținut 32,55% din sufragii, scrie News.ro.

Analiști preconizau un scor mai strâns.

Scrutinul a fost marcat de o participare de 67,7%, o cifră aproape de recordul din urmă cu patru ani, notează AFP.

Potrivit estimărilor Medián, Partidul Câinilor cu Două Cozi din Ungaria nu va intra în Parlament.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, Financial Analyst XTB România: Mă aștept ca, în următoarea perioadă, piața de criptomonede să evolueze în tandem cu piața bursieră. Investitorii tind să fie mai degrabă precauți și să se orienteze către active mai sigure

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a afirmat în discursul de victorie de după alegerile parlamentare de duminică, că președintele ucrainean Volodimir Zelenski se numără printre adversarii săi, alături de “birocrați de la Bruxelles” și de media internațională.

“Ne vom aminti această victorie până la sfârșitul vieții, pentru că a trebuit să luptăm cu un număr imens de adversari: aripa stângă locală, aripa stângă internațională, birocrați de la Bruxelles, toți banii șii instituțiile imperiului Soros, media internațională și președintele Ucrainei. Nu am avut niciodată atât de mulți adversari în același timp”, a spus Orban, potrivit cnn.com.

Viktor Orban este cunoscut ca fiind un aliat al președintelui rus Vladimir Putin.

În discursul susținut cpe scena amenajată în fața complexului de evenimente “Bálna”, Orbana spus, conform MTI: "Am înregistrat o victorie uriașă, atât de mare încât se vede chiar și de pe Lună, iar de la Bruxelles cu siguranță”.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Piețele au reziliență. Companiile continuă să arate rezultate financiare bune

“Arătăm bine de tot, arătăm din ce în ce mai bine, poate că nu am arătat niciodată atât de bine ca în seara aceasta”, a spus premierul, al cărui discurs a fost întrerupt de mai multe ori de scandările simpatizanților: “Viktor-Viktor” și “Ria-ria Hungária”.

În fața complexului de evenimente “Bálna”, care a fost iluminat în culorile naționale ale Ungariei, Viktor Orbán le-a mulțumit tuturor pentru efortul depus în vederea obținerii victoriei. "A fost distractiv, a fost o treabă grea, a fost plăcută lupta alături de voi", a adăugat Orbán, mulțumind totodată și pentru urările de bine, salutările, bătăile prietenești pe spate, încurajările, orele de lucru depuse și rugăciunile rostite pentru echipa sa.

A salutat separat “maghiarii de peste granițele Ungariei” care acordă atenție partidelor de guvernare.

"Vă mulțumim pentru ajutor, căci astfel am dobândit și noi șansa de a vă putea ajuta", a adăugat politicianul. Maghiarilor din Ucraina Transcarpatică Viktor Orbán le-a transmis să reziste, să nu se teamă, patria-mamă se află alături de ei.

Premierul a mulțumit electoratului ungar, căruia i-a transmis că vor face tot ceea ce le stă în putință pentru a demonstra că au meritat încrederea care le-a fost acordată la acest scrutin.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Chiar dacă dobânzile ar crește cu 1%, bursele pot să reziste. Teama principală nu provine din dobânzi

“Știm că modestia este cea mai importantă și că este nevoie de o modestie proporțională cu măreția unei victorii. Să recunoaștem: în seara asta avem pentru ce să fim modești”, a subliniat Viktor Orbán.

Premierul ungar a mulțumit celor 100 000 de voluntari ai partidelor de guvernare. Despre aceștia, politicianul a spus: nu sunt roboți, nu sunt mercenari, ci voluntari care își iubesc patria, motiv pentru care au fost dispuși să își asume riscul și să muncească din greu.

"Aceasta nu este o seară în care “să facem pe deștepții”, ci “o seară a fericirii”, a mai menționat Orbán.

Despre victoria alianței sale de partide a spus că împotriva lor au fost puse în mișcare și niște centre internaționale de putere și organizații uriașe. Acestora le-a transmis că fiecare bănuț oferit stângii din Ungaria a fost o risipă de bani.

“Stânga maghiară a fost cea mai proastă investiție din viața lui nea Gyuri. Nu face decât să consume banii de doisprezece ani încoace”, a declarat președintele Fidesz, referindu-se la George Soros.

Potrivit premierului, Fidesz-KDNP a înregistrat, deja, toate victoriile posibile. “Am câștigat, deja, în toate felurile”, a spus Viktor Orbán. În 2010, alianța sa a câștigat în vechiul sistem electoral cu două tururi de alegeri, în 2014 a câștigat și împotriva partidelor de opoziție care au pornit la alegeri separat, în 2018 a câștigat împotriva opoziției parțial unite, iar anul acesta, împotriva opoziției complet unite, a enumerat politicianul.

Degeaba se fac tactici, intrigi, șiretlicuri, până la urmă învinge inima, a adăugat el.

ULTIMA ORĂ VIDEO Explozii la Odesa. Depozite de combustibil sunt în flăcări CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ VIDEO Explozii la Odesa. Depozite de combustibil sunt în flăcări

“Victoria de acum a Ungariei este victoria inimii”, a spus, adăugând că partidele din alianța sa au câștigat pentru că au o pasiune comună: Ungaria.

"Nu am lăsat să se întoarcă trecutul plin de eșecuri, am apărat independența și libertatea Ungariei, am apărat pacea și securitatea Ungariei", a declarat Viktor Orbán. Premierul a adăugat că, deși rezultatele referendumului cu privire la legea protecției copilului nu sunt cunoscute încă, speră că au reușit să apere și copiii, respectiv familiile maghiare.

Șeful guvernului de la Budapesta a subliniat: nu au mai avut, niciodată, atât de mulți adversari. A enumerat, printre altele, “stânga internațională, de peste tot”, “birocrații de la Bruxelles”, “toți banii și toate organizațiile imperiului Soros”, “mass-media internațională de tip mainstream”, “și la final, chiar și președintele Ucrainei.”

Degeaba banii mulți și raportul mare de forțe, dacă suntem uniți, nu putem fi opriți, a declarat. A amintit, apoi, că la Marșul Păcii, din 23 octombrie, “cei prezenți au afirmat, împreună: nu există pe lume bani care să ne oprească, iar dacă se unesc, noi vom trece și prin cel mai gros zid”.

“În lume avem nu numai adversari, ci și prieteni. Au făcut și ei tot posibilul pentru obținerea victoriei”, a mai spus Viktor Orbán. Ne gândim cu drag la prietenii noștri americani, polonezi, italieni, spanioli, sârbi, slovaci și austrieci, a afirmat. Le dedicăm și lor această victorie, este și victoria lor, a adăugat premierul.

FOTO Rușii se pregătesc să lanseze o versiune tristă a Instagram: „Suntem foarte triști” CITEȘTE ȘI FOTO Rușii se pregătesc să lanseze o versiune tristă a Instagram: „Suntem foarte triști”

Orbán a subliniat: duminică seara, că întreaga lume a putut vedea că la Budapesta a câștigat politica creștin-democrată, politica civică conservatoare și politica patriotică.

"Mesajul nostru către Europa este următorul: acesta nu este trecutul, acesta este viitorul, acesta va fi viitorul nostru european comun, a spus prim-ministrul. Întreaga lume poate vedea că maghiarii își iubesc patria", a adăugat.

“Noi, câștigătorii, promitem că pentru noi Ungaria va fi întotdeauna pe primul loc”, a subliniat Viktor Orbán.

"Bunul Dumnezeu mai presus de noi toți, Ungaria înainte de toate, trăiască Ungaria, trăiască maghiarii! – a spus premierul în încheierea discursului său.

După numărarea a 94 la sută din voturi, alianța Fidesz-KDNP are 53 la sută, în timp ce coaliția de opoziție, formată din șase partide are 35 la sută.

Alegerile au fost monitorizate de peste 200 de observatori internaționali, alături de mii de coluntari din tot spectrul politic.

viewscnt
Afla mai multe despre
alegeri ungaria
viktor orban