Negociator ucrainean: Rusia a acceptat verbal propuneri - cheie ale părții ucrainene

Negociator ucrainean: Rusia a acceptat verbal propuneri - cheie ale părții ucrainene
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2022

Negociatorul David Arakhamia a declarat posturilor de televiziune ucrainene că o eventuală întâlnire între președintele ucrainean Volodimir Zelenski și președintele rus Vladimir Putin va avea loc „cu mare probabilitate” în Turcia, relatează The Guardian, citând AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Federația Rusă a dat un răspuns oficial tuturor punctelor, și anume că acceptă poziția (ucraineană), cu excepția chestiunii Crimeei (anexată de Rusia în 2014)”, a spus Arakhamia.

România nu mai are cei mai ieftini carburanți din UE. Cum au evoluat prețurile la benzină și motorină în țările europene CITEȘTE ȘI România nu mai are cei mai ieftini carburanți din UE. Cum au evoluat prețurile la benzină și motorină în țările europene

El a spus că, deși „nu a existat nicio confirmare oficială în scris”, partea rusă a transmis acest lucru „verbal”, scrie News.ro.

Arakhamia a susținut că Moscova a convenit în cadrul discuțiilor că un referendum privind neutralitateaUcrainei „va fi singura cale de ieșire din această situație”.

Întrebat ce s-ar întâmpla dacă ucrainenii ar vota împotriva unui statut neutru al țării, Arakhamia a replicat: „Fie vom reveni la starea de război, fie ne vom întoarce la noi negocieri”.

Kremlinul a insistat ca Ucraina să adopte un statut neutru.

Data unor noi eventuale discuții nu este confirmată.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
rusia
negocieri