Alegeri prezidențiale în Republica Moldova - Rezultate preliminare ale after poll-ului WatchDog.md și IPP: Maia Sandu-54,7%, Igor Dodon-45,3%

Alegeri prezidențiale în Republica Moldova - Rezultate preliminare ale after poll-ului WatchDog.md și IPP: Maia Sandu-54,7%, Igor Dodon-45,3%

Maia Sandu

scris 15 nov 2020

After poll-ul telefonic realizat de WatchDog.md și IPP la alegerile prezidențiale de duminică din Republica Moldova, o dă câștigătoare pe Maia Sandu, (centru-dreapta, proeuropean), cu un procent de 54,7% din voturi, Igor Dodon, actualul președinte având 45,3%.

Și rezultatele sondajului pentru cel de-al doilea tur al scrutinului prezidențial, realizat de compania „Intellect Group” în colaborare cu asociația SPERO, o arată pe Maia Sandu câștigătoare în cadrul alegerilor prezidențiale, cu 54,8%, față de 45,2% pentru Dodon. Maia Sandu a remarcat după vot că a fost o mobilizare fără precedent și mulumindu-le celor care au făcut efortul de a merge la urne. Igor Dodon s-a declarat optimist în legătură cu rezultatul scrutinului, susținând că ar conduce la o diferență destul de mare în țară, fără a lua în calcul voturile din Transnistria și din diaspora, arată news.ro.

CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Secțiiile de vot de pe teritoriul Republicii Moldova s-au închis la ora 21:00, prezența la vot fiind de 48,44%.

Votul în străinătate continuă, până în prezent votând peste 253.000 de alegători.

Prezența totală la vot este 52,63%.

Maia Sandu, în vârstă de 48 de ani, care a lucrat la Banca Mondială și a fost o scurtă perioadă de timp premier în 2019, promite o apropiere de Uniunea Europeană (UE) și crearea de locuri de muncă, pentru a pune capăt exodului masiv al populației în străinătate.

viewscnt
Afla mai multe despre
maia sandu
dodon
moldova