Anunț GREȘIT - Grecia schimbă regulile pentru toți turiștii care intră în țară cu mașina. De fapt, o traducere...eronată a ambasadei. Traducătorul - concediat!

Anunț GREȘIT - Grecia schimbă regulile pentru toți turiștii care intră în țară cu mașina. De fapt, o traducere...eronată a ambasadei. Traducătorul - concediat!
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 iul 2021

Grecia impune noi reguli pentru turiști. De la 1 iulie, toți cei care intră în țară pe cale terestră vor fi testați la Covid-19, indiferent dacă au fost vaccinați sau au trecut prin boală, iar cei care au un rezultat pozitiv vor sta în carantină 10 zile dacă nu sunt vaccinați și 7 zile dacă sunt vaccinați. Acesta a fost anunțul oficial lansat de autoritățile române, dar care s-a dovedit a fi...greșit, așa cum poate fi văzut mai jos și care a generat concedierea traducătorului!

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Purtătoarea de cuvânt a MAE a spus, la Digi 24, că regula se aplică tuturor celor cu vârste peste 12 ani care intră pe cale terestră în Grecia. Măsura nu se aplică celor care vin cu avionul.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

A fost introdusă obligativitatea testării la punctele de frontieră a tuturor persoanelor care intră pe teritoriul elen, indiferent de statul de origine! Persoanele depistate pozitiv la aceste teste vor fi supuse regimului de carantină cu durata de 10 zile la locul de domiciliu sau la o locație stabilită de autoritățile elene. Persoanele confirmate pozitiv la aceste teste, dar care au fost imunizate complet (14 zile de administrarea celei de-a doua doze ori a dozei unice pentru serul Johnson&Johnson), sunt supuse unei perioade de carantină de doar 7 zile”, a transmis MAE, un mesaj care s-a dovedit total greșit (vezi mai jos)

Sursa citată a precizat că, în ultima zi de carantină, toate persoanele vor fi supuse unui test tip PCR.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

De asemenea, MAE precizează că toate categoriile de persoane trebuie să completeze (cu cel puțin 24 de ore înaintea începerii călătoriei, indiferent de statul de proveniență) formularul Passenger Locator Form / PLF, cu datele de contact din Republica Elenă. Acest formular este disponibil pe pagina de internet: https://travel.gov.gr.   

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Turiștii care se deplasează cu avionul nu sunt testați, dar trebuie să completeze formularul de localizare a pasagerilor.

UPDATE Regulile de intrare în Grecia nu s-au modificat, a precizat Ambasada Greciei la București. Testarea la punctele de trecere a graniței se va face aleatoriu, ca până acum, au mai menționat reprezentanții ambasadei.

UPDATE 2 ​Informația privind testarea obligatorie a românilor care intră în Grecia s-a bazat pe o traducere greșită a Ambasadei România la Atena. MAE român va reveni cu clarificări oficiale în cursul zilei de azi.

UPDATE 3 Condițiile de intrare în Grecia rămân neschimbate, iar testarea COVID la frontieră este aleatorie, așa cum este precizat pe site-ul Ministerului Turismului elen.

Ministerul român de Externe precizează că anunțul privind o schimbare a condițiilor de acces a fost transmis din cauza unei greșeli de traducere., practic cuvântul "aleatoriu" fiind confundat cu "obligatoriu".

UPDATE 4 MAE arată că ministrul Bogdan Aurescu a dispus concedierea traducătorului de la ambasada României din Grecia, cercetarea disciplinară și sancționarea angajaților din ambasadă care ar fi trebuit să valideze informațiile. Ambasada este condusă de ambasadorul George Ciamba.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
turisti
teste