Apartamentul din Crimeea al soției lui Zelenski a fost vândut de ruși, la licitație

Apartamentul din Crimeea al soției lui Zelenski a fost vândut de ruși, la licitație
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 oct 2023

Autoritățile ruse de ocupație au vândut la licitație un apartament din orașul Ialta (Crimeea) aparținând Olenei Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, cu un preț de 470.000 de dolari, scrie cotidianul ucrainean Pravda, care citează canalul Telegram Crimeainform.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Proprietatea situată în așezarea Livadia (Ialta), pe strada Baturin, clădirea 44 A, apt. 501 cu o suprafață de 119,5 m2 a fost scoasă la licitație, scrie G4Media.ro.

VIDEO Zeci de muncitori români se revoltă în fața unui centru de date Microsoft CITEȘTE ȘI VIDEO Zeci de muncitori români se revoltă în fața unui centru de date Microsoft

Prețul de pornire al lotului a fost de 24.642.000 de ruble (263.586 de dolari americani – n.r.), pasul de licitație a fost de 1.232.000 de ruble. La licitație au fost prezenți doi participanți-persoane fizice din Moscova. Ca rezultat, Iulia Kalnițkaia a propus 43,124 milioane de ruble (459.954 de dolari americani), iar câștigătoarea Olga Lipovetskaia – 44,356 milioane de ruble (470.651 dolari americani).”

După începerea invaziei rusești la scară largă a Ucrainei în 2022, Partidul Comunist din Rusia a sugerat „compensarea pagubelor produse în Donbas pe seama bunurilor oficialilor ucraineni din Rusia”, mai exact, confiscarea unui apartament în Crimeea ocupată de Olena Zelenska.

Olena Zelenska a cumpărat un apartament cu o suprafață de 129,8 m2 într-un complex de apartamente de lux la aceeași adresă cu Palatul Livadia în aprilie 2013, împreună cu un loc de parcare cu o suprafață de 16,1 m2.

Potrivit declarației lui Zelenski, costul acestei proprietăți a fost de 1,3 milioane grivne (peste 160.000 de dolari americani, conform cursului de schimb din acea perioadă).

În 2019, agenția Reuters a relatat că Zelenska a cumpărat un apartament de lux în Livadia la jumătate din prețul pieței de la fostul deputat în Parlamentul ucrainean și oligarh Oleksandr Buriak.

Efectul celei mai mari tranzacții în alimentar din Europa Centrală și de Est: Mega Image ar urma să devină liderul pieței de retail românești. Cu o formidabilă forță în negocieri CITEȘTE ȘI Efectul celei mai mari tranzacții în alimentar din Europa Centrală și de Est: Mega Image ar urma să devină liderul pieței de retail românești. Cu o formidabilă forță în negocieri

Staff-ul lui Zelenski a declarat atunci că apartamentul a fost cumpărat la prețul pieței și că familia președintelui va locui în acest apartament doar „după eliberarea obligatorie a Crimeei”.

Crimeea.Realii a relatat că apartamentul din Crimeea al Olenei Zelenska era situat în complexul rezidențial de lux Imperator (Împărat) din Livadia, alături de reședințele unor politicieni, antreprenori de succes și celebrități.

viewscnt
Afla mai multe despre
apartament
crimeea