Aproximativ 200.000 de angajați ruși riscă să fie concediați după ce companiile străine au părăsit Rusia în urma războiului din Ucraina

Aproximativ 200.000 de angajați ruși riscă să fie concediați după ce companiile străine au părăsit Rusia în urma războiului din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 apr 2022

Aproximativ 200.000 de oameni riscă să își piardă locurile de muncă în Moscova drept consecință a suspendării activităților companiilor străine în Rusia, a declarat primarul capitalei ruse, Serghei Sobianin, într-o postare pe blog, relatează CNN.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile vor continua să implementeze planuri cu scopul de a sprijini angajații care riscă să devină șomeri, alocând 3,36 miliarde de ruble (41 de milioane de dolari) pentru aceste planuri, a spus primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Dragoș Bonea, Delta Studio: A crescut cererea de soluții de amenajări. „Am crezut că pandemia în sine va fi o provocare, însă ne-am adaptat rapid” CITEȘTE ȘI Dragoș Bonea, Delta Studio: A crescut cererea de soluții de amenajări. „Am crezut că pandemia în sine va fi o provocare, însă ne-am adaptat rapid”

”Continuăm să implementăm planul de îmbunătățire a sustenabilității economiei capitalei. După cum era planificat, săptămâna trecută am aprobat programul de sprijinire a angajaților care riscă concedierea. Luând în considerare subvențiile acordate de bugetul federal, 3, 36 miliarde de ruble vor fi alocate pentru implementarea acestuia”, a mai afirmat el.

În primul rând, programul se adresează angajaților companiilor străine care și-au suspendat temporar activitățile sau au decis să părăsească Rusia. Potrivit estimărilor noastre, aproximativ 200.000 de oameni riscă să își piardă locul de muncă”, a mai precizat oficialul rus, scrie News.ro.

Planul de asistență pentru angajare include pregătirea personalului, angajarea în proiecte temporare și publice și stimulente pentru organizațiile și firmele care fac aceste angajări, a adăugat Sobianin.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusi
concedieri