Armata ucraineană susține că un soldat a fost ucis în estul separatist, unde s-a decretat mobilizarea generală

Armata ucraineană susține că un soldat a fost ucis în estul separatist, unde s-a decretat mobilizarea generală
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2022

Un soldat ucrainean a fost ucis, sâmbătă, în confruntările cu separatiștii susținuți de Moscova în estul țării, a anunțat armata ucraineană, relatează lefigaro.fr, preluat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"În urma unui bombardament, un soldat ucrainean a fost rănit mortal de schijele unui obuz", a declarat comandamentul militar pentru estul Ucrainei.

VIDEO Opt oameni au murit din cauza furtunii Eunice. Imagini virale din Londra, cu oameni doborâți la pământ de vântul extrem de puternic CITEȘTE ȘI VIDEO Opt oameni au murit din cauza furtunii Eunice. Imagini virale din Londra, cu oameni doborâți la pământ de vântul extrem de puternic

Pe de altă parte, președintele ucrainean Volodimir Zelenski își menține vizita planificată la conferința de la München sâmbătă, a anunțat cabinetul său.

Situația din estul țării "rămâne pe deplin sub control", a anunțat președinția ucraineană, adăugând că planurile lui Zelenski nu s-au schimbat.

VIDEO A explodat o conductă de gaze care alimentează CET Grozăvești CITEȘTE ȘI VIDEO A explodat o conductă de gaze care alimentează CET Grozăvești

Vineri, președintele american Joe Biden a afirmat că nu ar fi "înțelept" ca Zelenski să părăsească Ucraina în aceste circumstanțe.

Liderul "republicii" separatiste proruse de la Donețk, aflată în război cu Ucraina, a proclamat, sâmbătă, "mobilizarea generală", relatează AFP.

ULTIMA ORĂ MedLife obține o promovare importantă, alături de alte 4 acțiuni care intră în structura indicilor FTSE Russell. Retrogradare pentru titlurile Bittnet CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ MedLife obține o promovare importantă, alături de alte 4 acțiuni care intră în structura indicilor FTSE Russell. Retrogradare pentru titlurile Bittnet

"Fac apel la colegii mei rezerviști să se prezinte la birourile militare de recrutare. Astăzi am semnat decretul general de mobilizare", a anunțat Denis Pușilin într-o declarație video.

Anunțul vine în momentul în care observatorii OSCE au raportat o "creștere spectaculoasă" a încălcărilor armistițiului din estul Ucrainei.

Conform Reuters, și liderul separatiștilor proruși din Lugansk, Leonid Pasecinik, a semnat un decret pentru "mobilizarea generală".

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi ucraina
invazie ucraina
criza ucraina