Atac cibernetic masiv împotriva principalelor instituții din Georgia: aproximativ 2.000 de site-uri vizate

Atac cibernetic masiv împotriva principalelor instituții din Georgia: aproximativ 2.000 de site-uri vizate
scris 28 oct 2019

Aproximativ 2.000 de site-uri internet georgiene, între care cele ale președinției, unor tribunale și media au fost vizate luni de un atac cibernetic masiv, au anunțat mai mulți responsabili din această mică fostă republică sovietică din Caucazul de Sud, potrivit AFP.

Website-ul președintei georgiene Salome Zurabișvili a fost 'atacat de hackeri în această după-amiază', a declarat agenției franceze de presă purtătoarea sa de cuvânt Sofo Jajanașvili, adăugând că 'forțele de ordine anchetează acest incident', scrie Agerpres.

Blue Air pregătește obligațiuni de 50-60 milioane euro și o posibilă listare la bursă CITEȘTE ȘI Blue Air pregătește obligațiuni de 50-60 milioane euro și o posibilă listare la bursă

Agenția de presă georgiană Interpress a indicat că website-urile tribunalelor georgiene, precum și cele ale mai multor agenții guvernamentale, organizații neguvernamentale și media au fost de asemenea vizate de acest atac. Până la 2.000 de site-uri ar fi fost ținta atacului, precizează agenția de presă menționată.

Potrivit Interpress, site-urile vizate de atacul cibernetic au afișat fotografia fostului președinte georgian Mihail Saakașvili, care era însoțită de inscripția în engleză 'I'll be back' ('Ma voi intoarce').

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
atac cibernetic
georgia