Atenționare de călătorie: În Croația este Cod roșu de vânt

Atenționare de călătorie: În Croația este Cod roșu de vânt
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 ian 2019

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Croația, unde meteorologii au anunțat o înrăutățire a vremii, cu ninsori și vânt extrem de puternic, care creează probleme în transportul maritim. Astfel, regiunea orașului Rijeka și golfurile Kvarner și Kvarnerić se află, joi, sub Cod roșu de vânt.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că prognozele meteorologice pentru nordul Croației indică o înrăutățire a condițiilor atmosferice, însoțită de ninsori și vânt extrem de puternic, cu o viteză de până la 120 kilometri pe oră, care creează probleme serioase în transportul maritim, scrie News.ro.

Economia Turciei încetinește, dar nu sunt semne de contracție, potrivit ministrului de Finanțe CITEȘTE ȘI Economia Turciei încetinește, dar nu sunt semne de contracție, potrivit ministrului de Finanțe

Pentru joi, regiunea orașului Rijeka, precum și golfurile Kvarner și Kvarnerić, se află sub avertizare meteorologică Cod roșu de vânt.

"Se recomandă consultarea, pentru informații actualizate, a paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorității Portuare Croate - http://www.portauthority.hr și a Agenției Croate de Aviație Civilă http://www.ccaa.hr", arată MAE.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +3851467660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

De asemenea, MAE recomandă consultarea paginii de Internet http://zagreb.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministerul afacerilor externe
croatia
vant