Autoritățile croate au blocat vânzarea postului Nova TV, deținut de proprietarul PRO TV

Autoritățile croate au blocat vânzarea postului Nova TV, deținut de proprietarul PRO TV
scris 17 nov 2017

Proprietarul PRO TV, grupul de media Central European Media Enterprises (CME), a anunțat că autoritățile din Croația au blocat vânzarea postului de televiziune Nova TV către operatorul de televiziune prin cablu United Group. Proprietarul PRO TV intenționa să își achite o parte din datorii cu banii din tranzacție.

Agenția pentru Media Electronică din Croația a decis că preluarea Nova TV de către United Group, prin subsidiara sa Slovenia Broadband, ar încălca legislația națională privind concentrările economice, în condițiile în care United Group deține și postul de televiziune croat Total TV.

CME își evaluează opțiunile în urma deciziei autorității de reglementare din Croația, potrivit unui comunicat al grupului.

Holdingul românesc Green Group intră pe piața din Slovacia cu o investiție de 8,5 milioane euro CITEȘTE ȘI Holdingul românesc Green Group intră pe piața din Slovacia cu o investiție de 8,5 milioane euro

În vară, CME a anunțat că a ajuns la un acord cu subsidiara slovenă a United Group privind vânzarea Nova TV și Pop TV (Slovenia), în schimbul a 230 milioane de euro.

Banii urmau să fie folosiți pentru plata unui împrumut de circa 251 milioane de euro, scadent în 2018. Rambursarea împrumutului ar reduce cu 275 puncte de bază costul mediu de finanțare al CME, până la la 4,5%.

CME este prezent pe 6 piețe din regiune, cele mai importante fiind Cehia și România, țară unde deține posturile Pro TV, PRO TV Internațional, Acasă, Acasă Gold, PRO Cinema, Sport.ro și MTV România, precum și mai multe site-uri.

Acționarul majoritar al CME, conglomeratul de media Time Warner, a anunțat, în octombrie anul trecut, că va fi preluat de grupul american AT&T într-o tranzacție evaluată la 85,4 miliarde dolari. Compania rezultată va fi al doilea cel mai mare furnizor pe piața serviciilor integrate de media și telecomunicații din SUA și unul dintre cei mai importanți jucători pe scena mondială.

Time Warner, care are în portofoliu, printre altele HBO, CNN și studiourile Warner Bros, a intrat în acționariatul CME în 2009.

viewscnt
Afla mai multe despre
cme
nova tv
croatia
vanzare blocata
agentia pentru media electronica