Banca rusă Sberbank a plătit în ruble cuponul unor euroobligațiuni în dolari, la cursul de schimb al băncii centrale

Banca rusă Sberbank a plătit în ruble cuponul unor euroobligațiuni în dolari, la cursul de schimb al băncii centrale
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 mai 2022

Banca rusă Sberbank a declarat că a efectuat o plată în ruble a cuponului pentru euroobligațiuni subordonate denominate în dolari, la cursul de schimb al băncii centrale, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Capacitatea Rusiei de a-și achita datoriile este în centrul atenției, deoarece țara se confruntă cu perspectiva unui default suveran după ce capitalele occidentale au impus sancțiuni ample în urma a ceea ce Moscova numește o ”operațiune specială” în Ucraina, care a început pe 24 februarie, scrie News.ro.

Ieșirea din scenă a lui Vladimir Putin \ CITEȘTE ȘI Ieșirea din scenă a lui Vladimir Putin "se discută în culise" la Kremlin. Care este însă "condiția"

Sberbank, care deservește aproximativ 100 de milioane de clienți în Rusia, este una dintre cele mai importante instituții financiare ale țării.

”Din cauza sancțiunilor impuse Sberbank de către Statele Unite și Regatul Unit, infrastructura financiară internațională împiedică (Sberbank) să efectueze plăți către investitori, așa cum se prevede în documentația de emitere”, a spus banca într-un comunicat.

Sberbank a declarat că are două emisiuni subordonate de euroobligațiuni restante: o emisiune de 2 miliarde de dolari scadentă în octombrie 2022 și o emisiune de 1 miliard de dolari scadentă în mai 2023, cu plăți de cupoane datorate de două ori pe an.

”Banca confirmă că are suficientă lichiditate pentru a-și îndeplini toate obligațiile și face tot posibilul pentru a-și deservi datoria”, a spus acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
sberbank ruble