Bilanțul cutremurelor din Turcia a ajuns la peste 48.000 de morți

Bilanțul cutremurelor din Turcia a ajuns la peste 48.000 de morți
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2023

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunțat că bilanțul tragic al cutremurelor de luna trecută din Turcia a ajuns la peste 48.000 de morți. Erdogan a mers în Hatay, provincie afectată puternic de seisme.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“În ciuda tuturor eforturilor, au fost locuri în care nu am putut ajunge la timp în primele zile. Să nu se îndoiască nimeni de faptul că s-au mobilizat toate mijloacele statului și ale națiunii. Am mobilizat personalul tuturor instituțiilor relevante pentru cei afectați de cutremure. Jumătate de milion de oameni au sărit în ajutorul victimelor cutremurului. Am mobilizat armata, poliția, jandarmeria, personalul medical, toți angajații din domeniile relevante și toate mijloacele de transport, de la avioane până la elicoptere și nave pentru victimele cutremurelor”, a afirmat Erdogan, potrivit presei din Turcia.

ANALIZĂ Rusia și-a pierdut „soft power”-ul și își vede vechii aliați sovietici îndepărtându-se CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Rusia și-a pierdut „soft power”-ul și își vede vechii aliați sovietici îndepărtându-se

El a menționat că “nicio țară nu ar putea reacționa mai rapid decât Turcia în fața unui asemenea dezastru”. Au murit 48.000 de oameni și au fost răniți peste 115.000, iar 50.000 de clădiri au fost distruse, scrie News.ro.

Guvernul plănuiește să construiască în decurs de un an peste 300.000 de locuințe în Hatay.

Până acum, s-au instalat în zona afectată de cutremure 426.000 de corturi și în două luni vor fi funcționale și 100.000 de case-container.

În Turcia, peste 13 milioane de oameni au fost afectați de cutremurele puternice din 6 februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
cutremur
turcia