Bruxelles-ul a inclus 21 de companii aeriene din Rusia pe lista operatorilor cu interdicție de zbor în UE

Bruxelles-ul a inclus 21 de companii aeriene din Rusia pe lista operatorilor cu interdicție de zbor în UE
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 apr 2022

Comisia Europeană a publicat o listă revizuită a companiilor aeriene care nu îndeplinesc standardele internaționale de siguranță și, în consecință, sunt supuse unor interdicții de a opera în Uniunea Europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

După actualizarea de astăzi, 21 de companii aeriene din Rusia au fost incluse pe lista operatorilor care nu au drept de zbor în UE (EU Air Safety List).

Oferta insuficientă de cipuri va continua până în 2024, spune Volkswagen CITEȘTE ȘI Oferta insuficientă de cipuri va continua până în 2024, spune Volkswagen

Potrivit Comisiei, decizia are la bază "preocupări serioase legate de siguranță", din cauza reînmatriculării forțate de către Rusia a aeronavelor străine. Acest lucru reprezintă o încălcare a standardelor internaționale de siguranță a aviației, în contextul în care Rusia permite, cu bună știință, operarea acestora fără licențe valabile, notează Comisia. 

"Trăim în contextul agresiunii militare nejustificate a Rusiei împotriva Ucrainei. Cu toate acestea, doresc să precizez foarte clar că această decizie nu este o altă sancțiune împotriva Rusiei; ea a fost luată exclusiv pe baza unor motive tehnice și de siguranță. Noi nu amestecăm siguranța cu politica", a declarat comsiarul european pentru transporturi, Adina Vălean.

Recent, factorii de decizie din Rusia au anunțat că toate aeronavele străine închiriate aflate pe teritoriul rusesc după rezilierea contractelor de leasing occidentale vor rămâne în această țară.

Valoarea avioanelor închiriate de operatorii aerieni ruși de la firme occidentale este estimată la circa 10 miliarde de dolari. Peste 400 dintre acestea sunt încă în Rusia.

Termenul limită până la care Rusia ar fi trebuit să returneze avioanele în urma sancțiunilor occidentale a expirat pe 28 martie.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
air safety list
air safety
ue