Toate aeronavele străine închiriate vor rămâne în Rusia

 Toate aeronavele străine închiriate vor rămâne în Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 apr 2022

Vicepremierul rus Iuri Borisov a declarat că toate aeronavele străine închiriate aflate în Rusia după rezilierea contractelor de leasing occidentale au fost înscrise în registrul rus al aeronavelor și vor rămâne în Rusia, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Impunerea de sancțiuni de către puterile occidentale ca răspuns la campania militară a Rusiei în Ucraina a forțat firmele de leasing occidentale să rezilieze contractele de leasing cu companiile aeriene ruse pentru peste 500 de avioane, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Va fi destul de greu pentru statele din zona OPEC să crească producția de petrol. Războiul se resfrânge și asupra altor industrii, precum cea a construcțiilor. Nou val de creșteri de prețuri

Valoarea avioanelor închiriate de operatorii aerieni ruși de la firme occidentale este estimată la circa 10 miliarde de dolari. Peste 400 dintre acestea sunt încă în Rusia.

Terme nul limită până la care Rusia ar fi trebuit să returneze avioanele în urma sancțiunilor occidentale a expirat pe 28 martie.

Potrivit analiștilor, deși avioanele sunt asigurate, natura și amploarea fără precedent a potențialelor pierderi va însemna probabil ani de litigii între locatori și asigurători, înainte de luarea oricăror decizii privind plățile, spun analiștii.

Deși valoarea totală a avioanelor este uriașă, impactul asupra firmelor individuale de leasing poate fi încă gestionabil, chiar dacă sunt necesare reduceri de valoare, deoarece aeronavele închiriate companiilor aeriene ruse reprezintă mai puțin de 10% din portofoliile majorității firmelor de leasing.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
avioane