Bulgaria a atras investiții străine directe în valoare de peste 953 de milioane de euro

Bulgaria a atras investiții străine directe în valoare de peste 953 de milioane de euro
scris 27 dec 2019

Investițiile străine directe (FDI) în Bulgaria au urcat la 953,1 milioane de euro în primele zece luni din 2019, cu 554 milioane de euro mai mult comparativ cu perioada similară din 2018, arată datele Băncii Centrale, transmite Novinite.

Cele mai semnificative investiții străine directe în Bulgaria au provenit din Olanda (422 milioane de euro), Germania (233,7 milioane de euro) și Marea Britanie (168,2 milioane de euro), scrie Agerpres.

Un Su-57, cel mai avansat avion rus de vânătoare invizibil pe radar, se prăbușește în Extremul Orient rus CITEȘTE ȘI Un Su-57, cel mai avansat avion rus de vânătoare invizibil pe radar, se prăbușește în Extremul Orient rus

Sudul Bulgariei și marile zone economice de lângă Sofia, Plovdiv, Haskovo și Dimigtrovgrad continuă să atragă cea mai mare parte a FDI. Cu excepția unor investiții în sectorul auto realizate în Vratsa (Teklas și MD Elektronik), Lovech (Voss Automotiv) și Plevna (Leoni), autoritățile de la Sofia consideră că nivelul investițiilor din alte regiuni din nordul Bulgariei încă este insuficient dar tendința se va schimba după finalizarea autostrăzii Hemus și a altor șosele în această parte a țării.

Deteriorarea structurii demografice în unele regiuni bulgare și scăderea semnificativă a populației în unele orașe afectează nivelul investițiilor, în contextul lipsei forței de muncă calificate din cauza migrației.

Recent au demarat procedurile pentru una din cele mai mari investiții străine directe în Sofia. Agenția InvestBulgaria a semnat memorandumuri cu șefii companiei chinezo-coreene Songuo Motors și ai holdingului italian Hadid pentru construirea unei fabrici care va produce vehicule electrice. Cele două companii intenționează să investească 200 de milioane de dolari în Bulgaria și să creeze aproape 2.000 de locuri de muncă.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
investitii straine