Bulgaria a oprit înainte de termen importul de țiței din Rusia

Bulgaria a oprit înainte de termen importul de țiței din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2024

Bulgaria a încetat să mai importe țiței din Rusia înainte de termen în cadrul măsurilor adoptate ca răspuns la invazia rusă în Ucraina, informează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Interdicția importurilor de petrol rusesc afectează rafinăria de petrol Lukoil Neftochim, situată la vest de orașul-port la Marea Neagră, Burgas. Rafinăria este deținută, în cea mai mare parte, de gigantul rus din domeniul petrolier și al mineritului, Lukoil, arată Agerpres.

Cum plănuiește Vladimir Putin să inunde Occidentul cu migranți CITEȘTE ȘI Cum plănuiește Vladimir Putin să inunde Occidentul cu migranți

Țițeiul rusesc va fi înlocuit cu importuri din Kazahstan, Irak și Tunisia, potrivit unei știri apărute în ziarul bulgar 24 chasa.

Interdicția de import din Bulgaria a fost introdusă la sfârșitul anului 2023, în pofida unei derogări speciale de la sancțiunile Uniunii Europene impuse Rusiei, care ar fi permis Bulgariei să continue să importe țiței rusesc până la 1 octombrie.

Documente secrete de la Kremlin, ”Kremlin Leaks”, divulgate site-ului eston Delfi, dezvăluie planul de propagandă al lui Putin înaintea alegerilor prezidențiale CITEȘTE ȘI Documente secrete de la Kremlin, ”Kremlin Leaks”, divulgate site-ului eston Delfi, dezvăluie planul de propagandă al lui Putin înaintea alegerilor prezidențiale

Prin interzicerea importurilor de petrol rusesc, guvernul bulgar urmărește să priveze compania Lukoil și guvernul rus de profituri care ar putea fi folosite pentru a finanța războiul din Ucraina.

De asemenea, Bulgaria a încetat să mai importe gaze naturale rusești în 2022, după ce compania de stat rusă Gazprom a întrerupt livrările în urma refuzului guvernului de la Sofia de a plăti în ruble rusești.

Grecia impune un impozit suplimentar multinaționalelor CITEȘTE ȘI Grecia impune un impozit suplimentar multinaționalelor

Înainte de 2022, Bulgaria era aproape complet dependentă de gazul din Rusia pentru aprovizionarea cu energie. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
rusia