Bulgaria, cel mai mare producător global de ulei de trandafir organic și de lavandă

Bulgaria, cel mai mare producător global de ulei de trandafir organic și de lavandă
scris 16 iul 2019

Ministerul Agriculturii de la Sofia a adoptat luni planul de acțiune menit să dezvolte până în 2027 producția agricolă organică, în condițiile în care Bulgaria este cel mai mare producător de ulei de trandafir organic și de lavandă din lume.

Instituția vrea să sprijine fermele bio mici și mijlocii prin promovarea producătorilor, adoptarea unor scheme de angajare temporară pentru acestea, consiliere și pregătire profesională gratuită pentru fermierii care au culturi organice, scrie Agerpres.

VIDEO Clădirea unui post de televiziune din Kiev, atacată cu lansatoare de grenade CITEȘTE ȘI VIDEO Clădirea unui post de televiziune din Kiev, atacată cu lansatoare de grenade

De la 26.662 hectare în 2011, suprafața certificată pentru culturile bio în Bulgaria a crescut de peste șase ori, ajungând la 162.332 hectare în 2018. Pe aceste terenuri se cultivă trandafiri, lavandă și viță de vie.

De asemenea, Bulgaria este printre liderii europeni în domeniul stupurilor de albine din care se realizează produse bio, numărul lor ajungând la 265.069 anul trecut, de peste patru ori mai mult ca în 2011.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
ulei de trandafir