Bulgaria se apropie de intrarea în zona euro

Bulgaria se apropie de intrarea în zona euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 mai 2024

Legea privind adoptarea euro în Bulgaria ar putea fi aprobată de Adunarea națională înainte de finalul verii, a estimat adjunctul ministrului de Finanțe, Metodi Metodiev, informează Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Sofia ar urma să îndeplinească până la finalul anului criteriul privind inflația cerut pentru intrarea în zona euro, conform datelor Ministerului de Finanțe, a declarat Metodiev, arată Agerpres.

Rusia a eliminat proiectul de modificare a frontierei în Marea Baltică de pe portalul unde a fost publicat CITEȘTE ȘI Rusia a eliminat proiectul de modificare a frontierei în Marea Baltică de pe portalul unde a fost publicat

Acesta a atras atenția asupra continuării scăderii ratei inflației, deși nivelul rămâne insuficient. El a reafirmat posibilitatea ca Bulgaria să solicite un raport de convergență extraordinar, după îndeplinirea criteriilor nominale pentru aderarea la euro.

Printre inițiativele legislative cheie înainte de intrarea în zona euro se află noua lege privind Banca Națională a Bulgariei (BNB) și Legea privind introducerea euro. Spre deosebire de Legea BNB, care a fost evaluată în raportul de convergență obișnuit, Legea privind introducerea euro nu va avea nevoie de evaluarea Comisiei Europene, a explicat Metodiev.

VIDEO Miliardarul căzut în dizgrație Rene Benko și-a făcut o apariție publică rară CITEȘTE ȘI VIDEO Miliardarul căzut în dizgrație Rene Benko și-a făcut o apariție publică rară

Deși Bulgaria și Croația s-au alăturat simultan mecanismului ERM-2 (anticamera euro) în iulie 2020, Croația a reușit să adere la euro la 1 ianuarie 2023. Experții sugerează că întârzierea Bulgariei în adoptarea euro, în urma neîndeplinirii criteriului privind inflația, ar putea amâna intrarea în zona euro, prevăzută inițial în ianuarie 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
euro