Bulgaria se lansează în producția de drone kamikaze

Bulgaria se lansează în producția de drone kamikaze
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mai 2024

Bulgaria se lansează în producția de drone kamikaze, care vor avea un preț de 2.000 de leva bucata (aprox. 5.000 lei) și vor avea capacitatea de a distruge tancuri evaluate la 10-15 milioane de euro, potrivit lui Kalin Dimitrov, directorul executiv al unei companii din cadrul Ministerului Apărării, după cum a relatat într-un interviu acordat ziarului armatei bulgare, transmite Novinite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Inițial, asamblarea acestor vehicule aeriene fără pilot la bord va implica utilizarea de piese de la furnizori externi, urmând ca în cele din urmă să se treacă la producția internă în cadrul structurilor companiei. Dimitrov a menționat că focosul, sau muniția, va fi fabricat în Bulgaria și produs la uzina „Terem” din Kostenets.

FOTO Proprietarul fostului Sidex Galați s-a asociat cu chinezii pentru a produce ″oțel verde″ în Ungaria. Proiectul are sprijinul liderului de la Beijing CITEȘTE ȘI FOTO Proprietarul fostului Sidex Galați s-a asociat cu chinezii pentru a produce ″oțel verde″ în Ungaria. Proiectul are sprijinul liderului de la Beijing

Au avut loc întâlniri cu companii bulgare care au experiență în domeniul producției de drone. În Bulgaria, mai multe întreprinderi nou înființate au făcut deja progrese în dezvoltarea de vehicule aeriene fără pilot la bord în scopuri comerciale, arată G4Media.ro.

Experiența dobândită în urma conflictului din Ucraina subliniază utilitatea tot mai mare a dronelor pe câmpul de luptă. Acestea sunt clasificate în diverse tipuri, de la drone relativ simple, capabile să transporte și să lanseze grenade, până la drone FPV mai sofisticate, echipate cu rachete RPG care cântăresc aproximativ un kilogram.

La un nivel avansat se află dronele kamikaze concepute pentru a ținti vehicule blindate, cu o versiune mai mare potrivită pentru atacarea clădirilor și fortificațiilor, potrivit Centrului de informații al Ministerului Apărării.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
drone