Bulgaria și-a cesionat aeroportul din Sofia către germani, sunt pregătite investiții

Bulgaria și-a cesionat aeroportul din Sofia către germani, sunt pregătite investiții
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iul 2020

Ministerul bulgar al Transporturilor a semnat un acord pe 35 de ani cu un consorțiu condus de firma de gestionare a activelor Meridiam pentru administrarea și operarea aeroportului internațional din Sofia, principalul hub aerian al Bulgariei, a anunțat Guvernul de la Sofia, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
În curtea ta ești cine vrei tu CITEȘTE ȘI În curtea ta ești cine vrei tu

Consorțiul, din care face parte și Flughafen Muenchen (operatorul aeroportului din Munchen, Germania), a câștigat licitația în iulie 2019, oferind o taxă anuală de concesionare de 24,5 milioane de euro și investiții de 608 milioane de euro, arată Agerpres.

M247 lansează noua platformă cloud pentru a susține planurile ambițioase de creștere a afacerilor clienților CITEȘTE ȘI M247 lansează noua platformă cloud pentru a susține planurile ambițioase de creștere a afacerilor clienților

Printre firmele care au depus oferte pentru concesionarea aeroportului din Sofia s-au aflat și grupul britanic Manchester Airport (MAG) împreună cu firma chineză de construcții BCEG, grupul german Fraport (operatorul aeroportului din Frankfurt), precum și un consorțiu condus de Aeroports de Paris (ADP) și o alianță între Copenhagen Airports și SSB Sauernwein & Schaefer.

Aeroportul din Sofia are două terminale și în 2019 a fost utilizat de peste șapte milioane de pasageri. Câștigătorul licitației urmează să construiască un nou terminal de pasageri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
sofia
aeroport