Bursa din Moscova va interzice utilizarea dolarului ca garanție pentru a subscrie tranzacții

Bursa din Moscova va interzice utilizarea dolarului ca garanție pentru a subscrie tranzacții
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 aug 2022

Bursa din Moscova va interzice utilizarea dolarului ca garanție pentru a subscrie tranzacții, din 29 augustn, deoarece Rusia încearcă să reducă dependența de monedele națiunilor care i-au impus sancțiuni, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un comunicat publicat pe site-ul bursei arată că noua politică va intra în vigoare pe 29 august. Nu au fost oferite detalii, scrie News.ro

Celebrul imunolog Anthony Fauci, devenit imaginea luptei împotriva pandemiei de coronavirus în SUA, se retrage CITEȘTE ȘI Celebrul imunolog Anthony Fauci, devenit imaginea luptei împotriva pandemiei de coronavirus în SUA, se retrage

La începutul acestei luni, Bursa din Moscova, care este cea mai mare bursă din Rusia, a declarat că va limita utilizarea dolarilor ca garanție de la 50% la 25%.

Autoritățile ruse și-au exprimat îngrijorarea cu privire la deținerile individuale și corporative de valute pe care le numește ”neprietenoase”, solicitând conversia acestora în alternative.

Statele Unite și aliații săi au impus Rusiei mai multe runde de sancțiuni, inclusiv cele care vizează cele mai mari bănci ale țării, de când forțele ruse au invadat Ucraina în februarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
bursa
moscova
dolari