Cairo și Moscova semnează un contract în vederea construirii primei centrale nucleare egiptene

Cairo și Moscova semnează un contract în vederea construirii primei centrale nucleare egiptene
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2017

Egiptul și Rusia au semnat luni, la Cairo, contractul final în vederea construirii primei centrale nucleare egiptene, în nordul țării, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractul, semnat în prezența președinților Vladimir Putin și Abdel Fattah el-Sisi, aprobă un acord pe care cele două țări l-au încheiat în noiembrie 2015 în vederea construirii, în regiunea Dabaa, patru reactoare de câte 1.200 de megawați fiecare, scrie News.ro.

Contractul final a fost semnat de ministrul egiptean însărcinat cu Electricitatea Mohamed Shaker și directorul general al gigantului nuclear rus Rosatom Aleksei Lihașev, în fața camerelor de luat vederi ale televiziunii publice egiptene.

Proiectul urmează să coste aproximativ 30 de miliarde de dolari, potrivit presei egiptene.

Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza CITEȘTE ȘI Tranzacție: Producătorul de produse din carne Cris-Tim a cumpărat fabrica Diavist din Prahova deținută de familia Cord. Fabrica a intrat în insolvență acuzând criza

Moscova urmează să participe la finanțare prin intermediul unui împrumut acordat autorităților egiptene.

La începutul anilor '80, în timpul regimului fostului președinte Hosni Mubarak, Egiptul intenționa să construiască o centrală nucleară la Dabaa, însă proiectul a fost suspendat după catastrofa de la Cernobîl, în 1986.

Putin, care a vizitat ultima oară Egiptul în februarie 2015, a sosit la Cairo luni, în urma unei vizite-surpriză în Siria.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
egipt