Cehia elimină obligativitatea certificatului de vaccinare împotriva Covid-19 pentru a intra în restaurante

Cehia elimină obligativitatea certificatului de vaccinare împotriva Covid-19 pentru a intra în restaurante
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 feb 2022

Guvernul Cehiai a eliminat regulile care cer prezentarea unui certificat de vaccinare împotriva Covid-19 pentru a intra în restaurante și la evenimente, pe măsură ce numărul infecțiilor cu Omicron a început să scadă, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Hotelurile și restaurantele din Praga, o destinație turistică de prim rang, au suferit foarte mult pe toată durata pandemiei și acum speră că restricțiile nu vor reveni, scrie News.ro.

Turcii vor fi încurajați să își convertească aurul în lire CITEȘTE ȘI Turcii vor fi încurajați să își convertească aurul în lire

”Relaxarea înseamnă că oaspeții pot veni fără nicio restricție sau persecuție, asta e binevenit, bineînțeles... Acest lucru a fost mult timp pentru toată lumea, nu doar pentru noi în gastronomie, ci pentru întreaga societate”, a spus Tomas Lachman, manager la Restaurantul Oblaca de la turnul de televiziune din Praga, aflat la 66 de metri deasupra orașului.

Republica Cehă este cea mai recentă țară europeană care a ușurat restricțiile, guvernul sperând că vârful valului Omicron se va încheia. Suedia a ridicat majoritatea restricțiilor miercuri.

Cehia, o țară cu 10,7 milioane de locuitori, a suferit unul dintre cele mai grave bilanțuri de decese pe cap de locuitor din lume, cu 37.660 de victime până în prezent. Numărul de infecții zilnice a ajuns la 57.232 la 1 februarie, scăzând la 29.059 miercuri.

Aplicarea cerinței certificatului de vaccinare a fost slabă și multe pub-uri nu au cerut oaspeților să le arate. Unii au refuzat în mod activ să respecte regulile.

”Am fost într-o situație perversă în care cei care au respectat regulile au avut de suferit în timp ce cei cărora nu le-a păsat și chiar au declarat acest lucru au făcut bani”, a spus Tomas Prouza, șeful unui grup de lobby pentru comerț și turism, salutând eliminarea sistemului.

”Numerele sunt în scădere, spitalele nu sunt pline, acesta este un moment în care trebuie să începem să trăim normal”, a mai spus Prouza.

Numărul de persoane internate în spitale a crescut în continuare, la 3.784 marți, dar este cu mult sub vârfurile de peste 9.000 în martie atinse anul trecut.

Guvernul a menținut obligativitatea purtării măștii în spații închise și în transportul public, precum și limite pentru participarea publicului la evenimente culturale și sportive.

Testele regulate obligatorii la școli și la locurile de muncă se vor încheia pe 18 februarie.

Premierul Petr Fiala a declarat miercuri că majoritatea restricțiilor rămase vor fi ridicate din martie.

Katerina Joklova, director general la Vienna House Andel’s Prague Hotel, a declarat că are un grad de ocupare de 10-15% și orice relaxare este binevenită.

”Este cu siguranță o lumină la capătul tunelului, un semn că ne întoarcem la viața normală”, a spus Joklova.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
restaurante
coronavirus