Cehia - în lockdown parțial după o creștere masivă a numărului de contaminări

Cehia - în lockdown parțial după o creștere masivă a numărului de contaminări
scris 27 feb 2021

Guvernul ceh a anunțat că le va impune cetățenilor săi, cu începere de la 1 martie, interdicția de a circula în afara departamentului unde își au reședința, rata de contaminare cu coronavirusul pe locuitor în Cehia fiind cea mai mare din lume, notează AFP.

De asemenea, a făcut obligatorie purtarea măștilor în aer liber în zonele locuite și la locurile de muncă și a închis toate școlile și magazinele care vând produse neesențiale, scrie Agerpres.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Oamenilor li se va permite să părăsească cartierul doar pentru a merge la serviciu, pentru a vedea un medic sau pentru a avea grijă de cei apropiați, dar numai cu un document care să justifice acest lucru. Deplasările vor fi posibile doar într-un singur departament, în timp ce sporturile și plimbările vor fi permise numai în localitatea de reședință.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Ministrul de interne, Jan Hamacek, a afirmat că măsurile vor rămâne în vigoare timp de trei săptămâni, adăugând că poliția va efectua controale aleatorii.

"Singurul obiectiv este de a inversa curba ascendentă a noilor infectări și a pacienților la terapie intensivă înainte de a fi prea târziu", le-a declarat el jurnaliștilor.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

Interdicția de circulație pe timpul nopții, limitarea numărului de persoane care participă la întruniri și închiderea restaurantelor este în vigoare de anul trecut.

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
lockdown