Cehia se mișcă repede - se oferă să cumpere dozele de vaccin AstraZeneca la care renunță Danemarca

Cehia se mișcă repede - se oferă să cumpere dozele de vaccin AstraZeneca la care renunță Danemarca
scris 14 apr 2021

După decizia de miercuri prin care Danemarca a anunțat că renunță la orice formă de utilizare a vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de compania AstraZeneca, Republica Cehă a reacționat foarte repede și s-a declarat dispusă să cumpere dozele de ser care vor rămâne nefolosite în această țară, informează DPA.

"Suntem pregătiți să cumpărăm vaccinurile AstraZeneca din Danemarca", a declarat ministrul ceh de Interne, Jan Hamacek, arată Agerpres.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Vaccinul AstraZeneca s-a aflat în centrul unor controverse în ultimele săptămâni pe măsură ce îngrijorările au crescut tot mai mult pe plan internațional în legătură cu faptul că acest ser ar putea să determine cazuri rare și letale de tromboze. Mai multe țări au limitat folosirea vaccinului pentru anumite grupe de vârstă, însă Danemarca a mers și mai departe de atât și a decis să renunțe la utilizarea serului.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Oferta făcută de Republica Cehă subliniază faptul că anumite țări ar fi în continuare mai mult decât bucuroase să continue să folosească vaccinul AstraZeneca. Deocamdată nu este foarte clar dacă o astfel de tranzacție între două state ar putea fi permisă în virtutea regulamentelor din Uniunea Europeană. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cehia
danemarca
astrazeneca