Cel mai mare producător de petrol din Rusia anunță profit în primul semestru

Cel mai mare producător de petrol din Rusia anunță profit în primul semestru
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2022

Rosneft, cel mai mare producător de petrol din din Rusia, condus de un aliat al președintelui Vladimir Putin, a anunțat joi că, în primul semestru din 2022, profitul net atribuibil acționarilor a urcat cu 13% în ritm anual, la 432 miliarde de ruble, echivalentul a 7,22 miliarde de dolari, pe fondul eforturilor de îmbunătățire a controlului costurilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urma invadării Ucrainei, producătorii ruși de petrol s-au confruntat cu sancțiuni severe din partea Occidentului, ceea ce a afectat tranzacțiile lor globale și a complicat accesul la finanțare, scrie Agerpres.

Proiect anti-criză energetică: TVA redusă la 5%, fără acciză, certificate verzi și taxă de cogenerare, scumpiri scăzute din impozit și ajutor fix pentru casnici de 1.000 lei pe lună CITEȘTE ȘI Proiect anti-criză energetică: TVA redusă la 5%, fără acciză, certificate verzi și taxă de cogenerare, scumpiri scăzute din impozit și ajutor fix pentru casnici de 1.000 lei pe lună

”În primul semestru din 2022, Rosneft s-a confruntat cu presiuni fără precedent, din cauza factorilor defavorabili externi și a sancțiunilor nelegale”, a afirmat directorul companiei ruse de stat, Igor Sechin.

”Totuși, datorită eficienței operaționale ridicate și a deciziilor adecvate ale conducerii, am putut asigura continuitatea afacerii și am arătat rezultate stabile”, a adăugat șeful gigantului petrolier de stat Rosneft.

În primele șase luni din acest an, producția companiei de hidrocarburi a ajuns la 4,85 milioane barili echivalent petrol pe zi, o creștere de 1,5% față de perioada similară din 2021, ”într-un perimetru comparabil”, excluzând vânzările de active din 2021.

De asemenea, vânzările de petrol în primul semestru din 2022 au urcat, în ritm anual, cu 5,7%, a informat Rosneft.

Din cauza temerilor privind evoluția economiei mondiale, miercuri, la bursa ICE Futures, cotația barilului de petrol Brent din Marea Nordului cu livrare în luna noiembrie a scăzut cu 3,26 dolari, ajungând la închidere la valoarea de 90,84 dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
rosneft