CEZ a plătit în euro pentru gazele livrate de Gazprom

CEZ a plătit în euro pentru gazele livrate de Gazprom
scris 21 mai 2022

Compania cehă de utilități CEZ a efectuat plata scadentă pentru gazele rusești în euro, a anunțat un purtător de cuvânt, refuzând să ofere detalii suplimentare, transmite Reuters.

"Am făcut plata în euro, în linie cu recomandările Comisiei Europene. Nu comentăm în privința detaliilor", a declarat oficialul CEZ.

Rusia cere să-i fie ridicate sancțiunile pentru a debloca porturile ucrainene CITEȘTE ȘI Rusia cere să-i fie ridicate sancțiunile pentru a debloca porturile ucrainene

După ce Rusia a cerut cumpărătorilor străini să plătească în ruble pentru gazele livrate, în caz contrar riscând să le fie întreruptă aprovizionarea, unele guverne și firme din UE au cerut instrucțiuni detaliate de la CE privind posibilele soluții de plată pentru gazele naturale, un combustibil utilizat la încălzirea locuințelor, producția de electricitate și funcționarea uzinelor din Europa, scrie Agerpres.

Potrivit Comisiei Europene, sancțiunile UE nu împiedică firmele să-și deschidă conturi la o bancă desemnată și firmele pot plăti pentru gazele rusești, atât timp cât o fac în moneda convenită în actualele lor contracte și declară tranzacția finalizată când este achitată în acea monedă. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cez
gaze