China interzice importul de porci din Bulgaria din cauza pestei porcine

China interzice importul de porci din Bulgaria din cauza pestei porcine
scris 8 oct 2018

Administrația vamală chineză a anunțat luni că a interzis importurile de porci domestici, porci mistreți și produse din carne de porc din Bulgaria, după descoperirea unui focar de pestă porcină africană în această țară, transmite Reuters.

De asemenea, China a ordonat returnarea sau distrugerea produsele livrate din Bulgaria, arată Agerpres.

În plus, autoritățile chineze au interzis vizitatorilor să introducă în țară produse din carne de porc domestic sau porc mistreț din Bulgaria, adăugând că vor sigila la graniță produsele aflate la bordul vehiculelor de transport care trec prin China.

FOTO HyperloopTT a semnat primul contract pentru construcția unui sistem hyperloop în China. Compania are acorduri și cu Ucraina, Franța, Slovacia CITEȘTE ȘI FOTO HyperloopTT a semnat primul contract pentru construcția unui sistem hyperloop în China. Compania are acorduri și cu Ucraina, Franța, Slovacia

China a interzis transportul porcilor vii și produse din carne de porc, atât din regiunile unde a fost raportată pesta porcină africană, cât și din provinciile vecine, după ce mai multe cazuri de pestă porcină au fost raportate în China.

Pesta porcină, deja prezentă în Africa, Rusia și în unele țări din Europa de Est, printre care și România, este dificil de gestionat, deoarece nu există un vaccin eficient.

La începutul lunii septembrie, Bulgaria a raportat primul caz de pestă porcină, autoritățile anunțând că au fost infectați șapte porci dintr-o gospodărie aflată în apropiere de granița cu România.

viewscnt
Afla mai multe despre
pesta
bulgaria
china
porci