Spania renunță la ''taxa pe soare'' pentru a diminua prețurile la electricitate

Spania renunță la ''taxa pe soare'' pentru a diminua prețurile la electricitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 oct 2018

Spania a adoptat vineri o serie de măsuri destinate reducerii facturilor la electricitate, care se numără printre cele mai ridicate din Europa și sunt criticate pentru că afectează competitivitatea companiilor și puterea de cumpărare a cumpărătorilor, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Guvernul de la Madrid va anula o taxă controversată pe instalațiile fotovoltaice care afectează gospodăriile și micile firme, a anunțat ministrul spaniol al Energiei și Mediului, Teresa Ribera, ceea ce înseamnă că va fi mai ușor pentru consumatori să își instaleze panouri fotovoltaice pentru folosul propriu, arată Agerpres.

"În sfârșit, țara noastră a pus capăt unei mari absurdități, criticată de majoritatea observatorilor internaționali, care este «taxa pe soare». Un indicator cheie arată o întârziere înregistrată de Spania în acest domeniu în condițiile în care o țară cu soare abundent are doar 1.000 de instalații de acest tip comparativ cu peste un milion în Germania", a spus Teresa Ribera.

EXCLUSIV FOTO Primăria Capitalei negociază cu Popoviciu și Dimofte achiziția unui teren de 1,5 hectare lângă aeroportul Băneasa, pentru construcția unui nou CET. UPDATE Precizările Primăriei Capitalei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Primăria Capitalei negociază cu Popoviciu și Dimofte achiziția unui teren de 1,5 hectare lângă aeroportul Băneasa, pentru construcția unui nou CET. UPDATE Precizările Primăriei Capitalei

"Taxa pe soare" este aplicată doar instalațiilor fotovoltaice care produc peste 10 kW și care sunt conectate la rețeaua națională.

viewscnt
Afla mai multe despre
spania
soare
electricitate
energie