CJUE sprijină Google în cazul amenzii de 3,1 milioane de euro primite în Ungaria

CJUE sprijină Google în cazul amenzii de 3,1 milioane de euro primite în Ungaria
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 mar 2020

Regimul de sancțiuni aferent taxei maghiare pe publicitate impus Google nu este compatibil cu dreptul UE, a stabilit marți Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritățile de la Budapesta susțin că Google Irlanda nu și-a îndeplinit obligația de a depune o declarație fiscală în Ungaria pentru stabilirea obligațiilor companiei aferente taxei maghiare pe publicitate. Amenzile acordate Google au crescut până la un miliard de forinți (3,1 milioane de euro), scrie Agerpres.

FOTO Primele imagini cu Dacia Spring - noul vehicul electric al mărcii românești CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu Dacia Spring - noul vehicul electric al mărcii românești

CJUE a stabilit că acest sistem de amenzi este în realitate aplicat doar plătitorilor de taxe care nu sunt rezidenți în Ungaria. Entitățile ungare ar putea fi amendate, dar cu sume mai mici.

CJUE a concluzionat că diferența de tratament este disproporționată și nejustificată, constituind o restricție la adresa liberei prestări a serviciilor în UE.

Conform deciziei CJUE, "regimul de sancțiuni aferent taxei maghiare pe publicitate nu este compatibil cu dreptul UE. În schimb, acest drept nu se opune obligației de înregistrare căreia îi sunt supuși prestatorii străini de servicii de publicitate în raport cu această taxă".

viewscnt
Afla mai multe despre
google
amenda
ungaria