Comercianții din stațiunile de pe litoralul bulgăresc - nemulțumiți de turiștii săraci inclusiv din România. Și turiștii au nemulțumiri

Comercianții din stațiunile de pe litoralul bulgăresc - nemulțumiți de turiștii săraci inclusiv din România. Și turiștii au nemulțumiri
scris 13 aug 2021

Comercianții din stațiunile de pe litoralul bulgăresc sunt nemulțumiți de turiștii săraci din România, Polonia, Ucraina și Republica Moldova și duc lipsa celor avuți din Rusia sau Franța.

„Situația este foarte proastă, în special pentru magazinul meu – vând încălțăminte făcută special pentru turiștii ruși, însă ei lipsesc. În locul lor au venit români care nu cumpără nimic. Sunt și tineri care nu fac niciun fel de cumpărături, doar merg la restaurante”, s-a plâns un comerciant din Sunny Beach pentru postul public de radio.

Pompierii români din Grecia, în mijlocul unui scandal generat de un fake news CITEȘTE ȘI Pompierii români din Grecia, în mijlocul unui scandal generat de un fake news

„Sunt turiști, însă nu au mulți bani. Vânzările nu merg bine. Nu este clar cum vom plăti costurile chiriilor și cazărilor”, a mai spus un alt vânzător, potrivit site-ului segabg.com, citat de Digi24.

Stațiunile bulgare sunt pline de polonezi, ucrainieni, moldoveni și români. Numărul turiștilor români a crescut considerabil, majoritatea lucrând în străinătate și întorcându-se în Bulgaria pentru a petrece concediul, relatează sursa citată.

Față de anul 2020, hotelurile sunt în acest moment pline, totuși, angajații sunt nemulțumiți de prezența numărului mare de mașini. 

FOTO Ziar elen, despre pompierii români din insula Evia: Parcă sunt extratereștri! CITEȘTE ȘI FOTO Ziar elen, despre pompierii români din insula Evia: Parcă sunt extratereștri!

Din cauza măsurilor restrictive de călătorie în contextul pandemiei, accesul pe litoralul bulgăresc al Mării Negre este în principal deschis turiștilor din țările vecine, care sosesc în Bulgaria cu propriul transport. Potrivit hotelierilor, comercianților și concesionarilor de pe plaje, totuși, statul ar fi trebuit să aibă țintească piețele mai bogate cu stimulente și publicitate turistică mai intensă.

La rândul lor, turiștii au nemulțumiri privind zgomotul, plajele aglomerate sau lipsa umbrelelor al căror număr a fost redus din cauza distanțării dintre persoane. Doar proprietarii de restaurante se bucură acum de un sezon bun. "Așteptam alți turiști, dar nu ne plângem. Problema este că sezonul a început târziu și nu se știe cât va dura", a spus proprietarul unui bar de cocktailuri.

VIDEO&FOTO Două trenuri cu pasageri s-au ciocnit în Cehia CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Două trenuri cu pasageri s-au ciocnit în Cehia

Peste 2,5 milioane de turiști au ales să își petreacă vacanța în Bulgaria de la începutul sezonului estival, conform datelor oferite de Sistemul Centralizat de Informații Turistice.

viewscnt
Afla mai multe despre
bulgaria
turism