Comisia Europeană numește campania anti-Bruxelles a Ungariei „o teorie a conspirației ridicolă”

Comisia Europeană numește campania anti-Bruxelles a Ungariei „o teorie a conspirației ridicolă”
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 feb 2019

Comisia Europeană a condamnat o nouă campanie a guvernului ungar drept „știri false” și o „teorie a conspirației ridicolă”, scrie Politico.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Guvernul lui Viktor Orban a lansat în această săptămână o campanie finanțată de stat acuzând Bruxelles de politici privind migrația care amenință securitatea Ungariei, președintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker și omul de afaceri George Soros fiind prezenți pe afișul oficial al campaniei.

„Comisia s-a angajat să se lupte cu dezinformarea și știrile false iar acest caz nu face excepție”, a declarat purtătorul de cuvânt a Comisiei, Margaritis Schinas, scrie News.ro.

Coca Cola HBC cumpără producătorul sârb de dulciuri Bambi, într-o tranzacție de peste un sfert de miliard de euro CITEȘTE ȘI Coca Cola HBC cumpără producătorul sârb de dulciuri Bambi, într-o tranzacție de peste un sfert de miliard de euro

„Campania guvernului ungar este de necrezut. Este șocant că o asemenea teoriei a conspirației ridicolă a ajuns atât de cunoscută. Nu există nicio conspirație. Cetățenii unguri merită informații adevărate, nu ficțiune”, a adăugat el.

Campania, distribuită de pagina oficială de Facebook a guvernului, acuză Uniunea Europeană că promovează politici care „amenință securitatea Ungariei”.

„Doresc să introducă cote obligatorii de relocare. Doresc să slăbească drepturile statelor privind protecția granițelor. Vor face imigrația mai ușoară prin vize de migranți”, se arată în mesajul campaniei.

Schinas a reacționat: „Nu este adevărat că Uniunea Europeană subminează protecția granițelor, chiar din contră. Și nu există planuri privind vize umanitare, statele membre decid la ce nivel doresc să accepte migrația legală”.

viewscnt
Afla mai multe despre
comisia europeana
ungaria