Tranzacție: Holdingul bulgar Doverie United a cumpărat 64% din Moldindconbank, a 2-a mare bancă din Republica Moldova

Tranzacție: Holdingul bulgar Doverie United a cumpărat 64% din Moldindconbank, a 2-a mare bancă din Republica Moldova
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 feb 2019

Holdingul bulgar Doverie United-Holding a cumpărat o participație de aproape 64% la Moldindconbank, a doua cea mai mare bancă comercială din Republica Moldova, a declarat președintele autorității moldovene de reglementare financiară, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pachetul majoritar “a fost achiziționat de un investitor din Bulgaria – Doverie Holding”, a spus, luni, Valeriu Chitan, președintele Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

Guvernul de la Chișinău a aprobat, recent, cumpărarea, în vederea revânzării către un investitor european, a unui pachet de 63,89% din acțiunile Moldindconbank, pachet ce a fost scos la vânzare pe bursă în cadrul unei licitații cu strigare.

Coca Cola HBC cumpără producătorul sârb de dulciuri Bambi, într-o tranzacție de peste un sfert de miliard de euro CITEȘTE ȘI Coca Cola HBC cumpără producătorul sârb de dulciuri Bambi, într-o tranzacție de peste un sfert de miliard de euro

Autoritățile au alocat circa 764 milioane de lei moldovenești (185,4 milioane lei, sau aproximativ 39 milioane euro) pentru operațiune, bani ce vor fi recuperați de la câștigătorul licitației.

Holdingul bulgar Doverie United, cu 20 de companii în portofoliu, a obținut în ianuarie aprobarea prealabilă de la Banca Națională a Moldovei (BNM) pentru cumpărarea acțiunilor.

Moldindconbank este a treia bancă moldovenească de importanță sistemică vândută unor investitori străini în ultimele 12 luni, după Victoriabank și Moldova Agroindbank, numărul trei, respectiv numărul unu pe piața bancară din țara vecină.

Autoritățile de la Chișinău s-au angajat să reformeze sistemul bancar, puternic afectat de scandalul legat de “dispariția” sumei de 1 miliard de dolari din conturile unor bănci cu acționariat netransparent.

viewscnt
Afla mai multe despre
moldindconbank
doverie united holding
republica moldova
tranzactie
achizitie