Companii de tehnologie, între care Ericsson și Nokia, au anunțat planuri de ieșire completă din Rusia

Companii de tehnologie, între care Ericsson și Nokia, au anunțat planuri de ieșire completă din Rusia
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 aug 2022

Companiile de tehnologie occidentală, inclusiv Ericsson și Nokia, au anunțat planuri de ieșire completă din Rusia, după anunțul Dell de săptămâna trecută, ritmul retragerilor fiind în creștere, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ericsson a declarat că se va retrage treptat din Rusia în următoarele luni, în timp ce rivala sa finlandeză Nokia a declarat că intenționează, de asemenea, să părăsească activitatea din Rusia până la sfârșitul anului, scrie News.ro.

Încă un oraș din România reduce iluminatul pe timp de noapte din cauza crizei energetice CITEȘTE ȘI Încă un oraș din România reduce iluminatul pe timp de noapte din cauza crizei energetice

Logitech International, cu sediul în Elveția, a anunțat, de asemenea, că își va înceta activitățile rămase în Rusia, după ce și-a suspendat operațiunile în martie.

Mai multe companii occidentale își vând sau se retrag din afacerile lor rusești, după oprirea inițială a operațiunilor după ce Moscova a trimis zeci de mii de militari în Ucraina pe 24 februarie.

Procesul a necesitat o planificare atentă, având în vedere provocările politice în curs, a declarat Paolo Pescatore, analist la PP Foresight.

”Acum vedem roadele planurilor de ieșire care au fost luni de zile în lucru”, a spus Pescatore.

În timp ce Ericsson și-a suspendat activitatea în Rusia pe termen nelimitat, în aprilie, Nokia a făcut un pas mai departe și a spus că se va retrage complet din țară.

Fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev: Chiar dacă Ucraina n-ar mai intra în NATO, este insuficient pentru stabilirea păcii CITEȘTE ȘI Fostul președinte al Rusiei Dmitri Medvedev: Chiar dacă Ucraina n-ar mai intra în NATO, este insuficient pentru stabilirea păcii

”Până la sfârșitul anului, marea majoritate a angajaților noștri din Rusia vor fi plecat de la Nokia și ne-am eliberat toate birourile. Vom păstra o prezență oficială în țară până la finalizarea închiderii legale”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Nokia.

Ericsson, care și-a trimis angajații în concediu plătit la începutul acestui an, a înregistrat, de asemenea, un provizion de 900 de milioane de coroane (95 de milioane de dolari) în primul trimestru pentru deprecierea activelor și alte costuri excepționale legate de mutare.

Compania are aproximativ 400 de angajați în Rusia și a spus că va oferi sprijin financiar celor afectați.

Nokia, care avea aproximativ 2.000 de angajați în Rusia, a declarat că activitatea rămasă în țară este legată de întreținerea limitată a rețelelor critice, pentru a respecta obligațiile contractuale și umanitare.

Pe măsură ce Ericsson și Nokia părăsesc Rusia, operatorii de telefonie mobilă din țară, MTS și Tele2, vor deveni mai dependenți de companii chineze precum Huawei și ZTE.

MTS și Tele2 au refuzat să comenteze. Cotidianul rus Kommersant a scris pentru prima dată despre plecarea Ericsson și a spus că o parte din personalul său de asistență se va muta la o nouă firmă care va fi înființată de manageri de top din Rusia. Ericsson nu a comentat despre noua firmă.

viewscnt
Afla mai multe despre
ericsson
nokia
rusia