Conducta de gaze în valoare de 220 de milioane de euro între Grecia și Bulgaria își începe operațiunile în această lună

Conducta de gaze în valoare de 220 de milioane de euro între Grecia și Bulgaria își începe operațiunile în această lună
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2022

 O conductă de gaz între Grecia și Bulgaria, amânată de mult timp și menită să ajute Sofia să își reducă dependența de gazul rusesc, a fost finalizată și poate începe operațiunile comerciale în această lună, a declarat ministrul grec al energiei, potrivit Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Interconectorul Grecia-Bulgaria (IGB), care s-a lovit de mai multe obstacole administrative în ultimii ani, este important pentru securitatea energetică a Bulgariei, căreia i s-a tăiat accesul la gazul rusesc pentru că a refuzat să plătească în ruble după ce Rusia a invadat Ucraina, arată G4Media.ro.

Rafinăriile din România pot rămâne fără țiței kazah, principala alternativă la cel rusesc. Șicane între Moscova și Nur-Sultan CITEȘTE ȘI Rafinăriile din România pot rămâne fără țiței kazah, principala alternativă la cel rusesc. Șicane între Moscova și Nur-Sultan

Conducta în valoare de 220 de milioane de euro (226 de milioane de dolari) va transporta gazele din orașul Komotini, din nordul Greciei, până la Stara Zagora, în Bulgaria, și va fi conectată la o altă conductă care transportă gaze azere.

În cadrul unei conferințe la Atena, ministrul grec al Energiei, Kostas Skrekas, a declarat că lucrările de construcție au fost finalizate și că se va deplasa vineri la Komotini împreună cu premierul Kyriakos Mitsotakis pentru inaugurarea proiectului.

„Poate fi operațional până la sfârșitul acestei luni”, a spus Skrekas. „Acest lucru va asigura cu siguranță multă securitate și mult gaz pentru Bulgaria”.

Bulgaria a folosit un terminal de gaze naturale lichefiate în largul Atenei pentru a-și acoperi o parte din necesarul de gaze și a intensificat, de asemenea, discuțiile cu Azerbaidjanul pentru a crește livrările de gaze.

Gazoductul, cu o lungime de 180 de kilometri, a fost construit de o societate mixtă formată din compania energetică bulgară de stat BEH, compania elenă de gaze DEPA și compania italiană Edison (EDNn.MI).

viewscnt
Afla mai multe despre
gaze
conducta