Coronavirus: Rusia va produce în China 60 de milioane de doze de vaccin Sputnik V

Coronavirus: Rusia va produce în China 60 de milioane de doze de vaccin Sputnik V
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 mar 2021

Autoritățile ruse au ajuns la un acord cu compania chineză Shenzhen Yuanxing Gene-tech pentru a produce în China 60 de milioane de doze de vaccin anticoronavirus rusesc Sputnik V, a informat Fondul de Investiții Directe din Rusia (FIDR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"FIDR și una dintre principalele companii de biotehnologie din China, Shenzhen Yuanxing Gene-tech, au decis să coopereze pentru producerea a 60 de milioane de doze din primul vaccin anticoronavirus înregistrat la nivel mondial", se menționează într-un comunicat.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Fondul, însărcinat cu promovarea vânzării Sputnik V, menționează că acordul va permite vaccinarea a peste 30 de milioane de persoane, scrie Agerpres.

"Începerea producției comerciale este așteptată pentru luna mai", adaugă FIDR.

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

Până în prezent, vaccinul Sputnik V a fost înregistrat în 57 de țări, cu o populație totală de 1,5 miliarde de persoane.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Potrivit unui interviu acordat de Aleksandr Ginzburg, directorul Centrului rus Gamaleia, care a dezvoltat vaccinul Sputnik V, fabricantul intenționează să-l furnizeze "altor 50 de țări".

În afară de Sputnik V, care are o eficacitate de 91,6% și un preț pe doză de sub 10 dolari, Rusia a înregistrat alte două vaccinuri anticoronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
sputnik v
rusia
china
vaccin