Coronavirus: Slovenia decide o nouă ''închidere'' parțială

Coronavirus: Slovenia decide o nouă ''închidere'' parțială
scris 29 mar 2021

Slovenia, care a relaxat în februarie restricțiile împotriva noului coronavirus, a decis o nouă "închidere" parțială, inclusiv înăsprirea măsurilor la granițe, având în vedere și "situația alarmantă" din țările vecine, relatează AFP.

Magazinele considerate neesențiale, instituțiile culturale și religioase vor fi închise între 1 și 12 aprilie, adunările vor fi interzise, iar deplasarea limitată la regiunea de reședință, scrie Agerpres.

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Totodată, firmele sunt îndemnate să adopte telemunca, în măsura posibilităților, iar elevii vor rămâne acasă și vor urma școala online.

"Suntem într-o cursă contra cronometru", a spus premierul conservator Janez Jansa, într-o conferință de presă, precizând că se speră la "un impact pozitiv al lockdownului după 12 aprilie".

Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

De luni, locuitorii din Slovenia nu vor mai putea ieși din țară decât cu un certificat de vaccinare sau de imunitate post-infectare.

"Ne așteptăm la un nivel suficient de vaccinare pentru îngrădirea epidemiei abia în iulie", a mai spus Jansa.

Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G CITEȘTE ȘI Gartner Magic Quadrant 2021: Ericsson, lider în infrastructura de rețea 5G

Premierul a mai adăugat că deocamdată trebuie "luate toate măsurile necesare pentru a ține sub control propagarea variantei britanice".

FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor CITEȘTE ȘI FOTO România are marea șansă de a-și rezolva în sfârșit problemele de gestionare a deșeurilor

Până în prezent, circa 200.000 de sloveni au fost vaccinați cu cel puțin prima doză de vaccin anticoronavirus, adică 10% din cei 2 milioane de locuitori ai micii țări balcanice.

viewscnt
Afla mai multe despre
slovenia
coronavirus