Crucea Roșie: Tentativa de astăzi de evacuare a oamenilor din Mariupol a eșuat

Crucea Roșie: Tentativa de astăzi de evacuare a oamenilor din Mariupol a eșuat
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mar 2022

Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC) a anunțat că a eșuat și tentativa de duminică de evacuare a civililor din Mariupol, la fel ca sâmbătă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Oamenii trăiesc în teroare în Mariupol, disperați să fie în siguranță. Tentativa de astăzi de începere a evacuării a aproximativ 200.000 de oameni a eșuat. Tentativele ratate subliniază amsența unei înțelegeri detaliate și funcționale între părțile implicate în conflict”, a precizat ICRC pe Twitter, scrie News.ro.

“Oamenii din Mariupol și din alte locuri din Ucraina trăiesc în situații disperate. Ei trebuie să fie protejați tot timpul. Ei nu sunt o țintă. Oamenii au nevoie urgent de apă, mâncare, adăpost. Lucruri de bază în viață. Avem nevoie de garanții de siguranță pentru a putea să le aducem ajutoare”, a adăugat organizația.

Dimineața, autoritățile din Mariupol anunțau că în intervalul 10:00 – 21:00 focul va înceta și că vor putea fi evacuați civilii.

Un plan similar anunțat sâmbătă nu a putut fi pus în practică, armistițiul nefiind respectat, astfel că nu s-a putut activa coridorul pentru evacuarea civililor.

viewscnt
Afla mai multe despre
mariupol
evacuare mariupol
razboi ucraina