DECIZIE Ungaria limitează puternic accesul refugiaților din Ucraina

DECIZIE Ungaria limitează puternic accesul refugiaților din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2022

Poliția de Frontieră anunță că autoritățile din Ungaria au informat că, de miercuri după-amiază, la frontiera română-ungară, intrarea în această țară este permisă doar cetățenilor statelor terțe (inclusiv din Ucraina) care îndeplinesc condițiile de intrare în Spațiul Schengen. Anterior, erau acceptate orice fel de documente prin care se poate stabili identitatea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Autoritățile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratele Teritoriale ale Poliției de Frontieră Oradea si Sighetu Marmației  că, începând cu data de 02.03.2022, ora 15.45 (ora RO), la frontiera româno – ungară, intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă numai cetățenilor statelor terțe (inclusiv cetățenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condițiile de intrare în spațiul Schengen", a transmis Poliția de Frontieră.

Astfel, se anulează o dispoziție anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetățenilor statelor terțe care vin din Ucraina, în contextul situației din această tară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea.

Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis! CITEȘTE ȘI Ce costuri presupun investițiile în acțiuni din SUA ca Tesla sau Apple, din România? Atenție la alegerea brokerului: comision zero nu înseamnă gratis!

Practic, Ungaria impune prezentarea pașaportului biometric, în condițiile în care nu toți refugiații ucraineni dispun de un astfel de act.

Conform sursei citate, în prezent, în punctele de trecere a frontierei de la granița cu Ungaria se înregistrează un timp de așteptare ridicat, ca urmare a faptului că un număr foarte mare de autoturisme, persoane și automarfare se prezintă pentru efectuarea controlului de frontieră la ieșirea din România.

"Precizăm că formalitățile de frontieră la granița cu Ungaria se efectuează în comun cu autoritățile din țara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu și în funcție de personalul alocat de Poliția Ungară. Au fost contactate autoritățile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului. Precizăm că Poliția de Frontieră Română a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie și a dispus toate măsurile aflate în competență pentru asigurarea unui control operativ", a arătat Poliția de Frontieră.

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
ucraina