Dumă rusă aprobă în lectură finală legea privind deconectarea Rusiei de la Internetul global în situații de criză

Dumă rusă aprobă în lectură finală legea privind deconectarea Rusiei de la Internetul global în situații de criză
scris 16 apr 2019

Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal) a adoptat marți cu o largă majoritate un proiect de lege ce garantează stabilitatea segmentului de internet rusesc și deconectarea acestuia de la rețeaua globală în cazul unor situații de criză sau atacuri cibernetice împotriva țării, potrivit EFE și media ruse.

Proiectul de lege asupra Runet, segmentul rusesc al rețelei globale, a fost aprobat în a treia și ultima lectură cu 307 voturi pentru și 68 împotrivă, potrivit website-ului Dumei, scrie Agerpres.

Ministrul ungar de externe: Fondurile europene nu sunt un cadou, ci o compensație pentru deschiderea piețelor CITEȘTE ȘI Ministrul ungar de externe: Fondurile europene nu sunt un cadou, ci o compensație pentru deschiderea piețelor

Inițiativa, sprijinită de guvern, a provocat critici și proteste de teama că accesul la Internet va fi restricționat într-un mod similar celui în China, întrucât termenul de amenințare are o interpretare foarte largă.

Guvernul va determina tipurile de amenințări la adresa stabilității, securității și integrității de funcționare a Runetului.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
rusia