Tsipras: Grecia își va redobândi independența economică prin rambursarea anticipată a împrumutului către FMI

Tsipras: Grecia își va redobândi independența economică prin rambursarea anticipată a împrumutului către FMI
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 apr 2019

Rambursarea anticipată a împrumuturilor scumpe de la FMI va fi un pas semnificativ pentru Grecia, care va crea condiții favorabile pentru economie, a declarat luni premierul elen Alexis Tsipras, care a promis noi măsuri de relaxare economică, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Câștigăm puncte de libertate economică”, a afirmat Tsipras în timpul unui interviu la televiziunea Antenna, scrie News.ro.

Surse apropiate situației  au declarat luni că Grecia intenționeză să solicite consimțământul Mecanismului European de Stabilitate (ESM) pentru rambursarea anticipată a împrumuturilor către FMI.

Peste 33 de milioane de turiști au vizitat Grecia, în 2018. Veniturile din turism au depășit 16 miliarde de euro CITEȘTE ȘI Peste 33 de milioane de turiști au vizitat Grecia, în 2018. Veniturile din turism au depășit 16 miliarde de euro

În august 2018, Grecia a încheiat al treilea program internațional de salvare solicitat din 2010.

În timpul interviului, Tsipras a mai spus că administrația sa nu va reduce pragul pentru veniturile neimpozabile, o măsură convenită cu creditorii internaționali care ar avea rolul de a extinde baza de impozitare, începând de anul viitor.

”Pragul pentru veniturile neimpozabile nu va fi redus atâta timp cât Syriza se va afla în guvern”, a afirmat Tsipras, referindu-se la partidul său aflat la putere din 2015.

În Grecia vor avea loc alegeri parlamentare în acest an, premierul excluzând posibilitatea să fie organizate alegeri anticipate, el promițând că guvernul va dori să își încheie mandatul.

Analiștii anticipează că Grecia își va respecta din nou obiectivele fiscale în acest an, iar ceea ce va depăși aceste ține va fi distribuit public.

”După Paște, mă voi întâlni cu ministrul de Finanțe pentru a discuta ce putem oferi, nu ca un cadou electoral, ci măsuri de relaxare permanente, pentru că economia elenă merge mai bine”, a spus Tsipras.

viewscnt
Afla mai multe despre
tsipras
grecia
fmi