După ce a depus ofertă pentru preluarea ABC Data Distribuție, ALSO cumpără cel mai mare distribuitor IT din Bulgaria

După ce a depus ofertă pentru preluarea ABC Data Distribuție, ALSO cumpără cel mai mare distribuitor IT din Bulgaria
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 apr 2019

Grupul ALSO Holding, care a depus, recent, o ofertă pentru preluarea distribuitorului polonez de sisteme și soluții IT ABC Data, inclusiv a subsidiarei din România, se extinde în Europa de Est prin achiziția Solytron Bulgaria, lider pe piața de distribuție IT din țara vecină.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Solytron, cu vânzări anuale de 110 milioane de euro și o cotă de piață de 30%, este cel mai mare distribuitor IT din Bulgaria. Compania, cu sediul la Sofia, are aproximativ 120 de angajați.

ALSO Holding, printre principalii jucători pe piața europeană de profil, a încheiat anul trecut cu vânzări de 9,2 miliarde de euro și un rezultat EBITDA de 152,7 milioane de euro.

Decizie finală: Amenzi mai mari pentru furnizorii de servicii ITC CITEȘTE ȘI Decizie finală: Amenzi mai mari pentru furnizorii de servicii ITC

În decembrie, grupul a depus o ofertă pentru preluarea întregii participații la compania poloneză ABC Data, proprietarul distribuitorului IT ABC Data Distribuție.

Prin preluarea ABC Data și Solytron, ALSO își consolidează prezența în Polonia și Lituania și intră pe piețele din România, Bulgaria, Cehia, Slovacia și Ungaria.

În România, grupul va concura, prin intermediul ABC Data Distribuție, cu firme ca Network One Distribution, Elkotech România, Enterprise Services Romania, LikeIT Solution, Skin Media și Asseco SEE.

ALSO Holding a fost înființat în 1984 la Emmen, Elveția, iar din 1986 este listat la bursa din Zurich. Acționarul majoritar al grupului este compania de investiții Droege Group, deținută de miliardarul german Walter Droege.

viewscnt
Afla mai multe despre
also holding
abc data distributie
solytron
achizitii
preluare
distributie