Edenred deschide o filială în Republica Moldova, ca urmare a promulgării Legii tichetelor de masă

Edenred deschide o filială în Republica Moldova, ca urmare a promulgării Legii tichetelor de masă
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2017

Edenred, compania care a creat acum mai bine de 60 de ani în Franța tichetele de masă Ticket Restaurant și a dezvoltat modelul tichetelor și cardurilor preplătite în 42 de țări, va deschide o filială în Republica Moldova, ca urmare a promulgării Legii tichetelor de masă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În Republica Moldova a fost promulgată în luna octombrie 2017 Legea nr. 166 din 21.09.2017, care permite companiilor să acorde angajaților tichete de masă, urmând ca în curând să fie publicate normele de aplicare a Legii.

Cu o populație de 3.55 milioane de locuitori, în Republica Moldova activează peste 1 280 000 salariați.

Companiile și instituțiile publice din Moldova vor putea acorda salariaților tichete de masă pe suport de hârtie sau card cu o valoare de maxim 45 de lei moldovenești (aproximativ 2.1 euro) pentru fiecare zi lucrătoare efectuată.

Vânzările de automobile din România marchează ieșirea din criză, după 9 ani CITEȘTE ȘI Vânzările de automobile din România marchează ieșirea din criză, după 9 ani

Valoarea lunară totală a tichetelor de masă va fi astfel de aproximativ 44 euro, ceea ce reprezintă un adaos semnificativ la puterea de cumpărare a salariaților molodoveni, respectiv un plus de până la 20% din salariul mediu (200 euro).

Tichetele de masă, un beneficiu extra-salarial existent în peste 40 de țări, inclusiv în țările membre ale Uniunii Europene, sunt unul dintre cele mai utilizate beneficii extra-salariale, fiind folosite de companii pentru a susține masa de prânz a angajaților în zilele de lucru. 

Sumele aferente tichetelor de masă din Republica Moldova sunt deductibile și scutite de contribuțiile sociale și de impozitul pe venit. "Acest avantaj fiscal va încuraja angajatorii să ofere un stimulent atractiv pentru motivarea salariaților, la fel cum se întâmplă în prezent în companiile din peste 40 de țări. În România, tichetele de masă au fost emise începând cu anul 1999, ajungând astăzi să fie unul dintre cele mai populare beneficii extrasalariale, esențiale pentru angajați și companii", a declarat Dana Sîntejudean, Director General Edenred România & Moldova.

Tichetele de masă vor putea fi utilizate exclusiv pentru a cumpăra produse alimentare. "Rețeaua de comercianți parteneri Edenred Moldova este deja în dezvoltare, avem semnale excelente din piață și ne propunem să construim cea mai extinsă și variată rețea de magazine partenere, la nivel național în Republica Moldov", mai spune Dana Sîntejudean.

În România, Edenred a fost primul emitent de tichete de masă pe plan local, în anul 1999, iar în prezent deservește peste 35.000 de companii-client, 1 milion de utilizatori și mai mult de 65.000 de comercianți parteneri pentru tichete și carduri de masă Ticket Restaurant®, tichete cadou,  carduri cadou, tichete de creșă, vouchere de vacanță, tichete sociale, precum și carduri preplătite pentru cheltuieli de afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
edenred
tichete de masa
republica moldova