Enel a vândut afacerea din Rusia către Lukoil și Gazprombank

Enel a vândut afacerea din Rusia către Lukoil și Gazprombank
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2022

Enel a semnat acordurile de vânzare a întregii sale participații la filiala din Rusia către Lukoil și, Gazprombank, reprezentând 56,43% din capitalul social, pentru o valoare totală de circa 137 de milioane de euro, care va fi plătită la finalizarea tranzacției.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prin această tranzacție, Enel vinde toate unitățile sale de producție de energie electrică din Rusia, care include centrale convenționale cu o capacitate de aproximativ 5,6 GW și proiecte eoliene de circa 300 MW aflate în diverse stadii de dezvoltare, asigurând astfel continuitatea activității pentru clienti și angajați.

Tranzacția, inclusiv efectul pierderii controlului asupra Enel Rusia, este de așteptat să genereze un efect pozitiv de aproximativ 550 de milioane de euro asupra datoriei nete consolidate a Grupului și un efect negativ asupra venitului net raportat de aproximativ 1,3 miliarde de euro, în principal ca urmare a eliberării unei rezerve de conversie valutară de aproximativ 1,1 miliarde de euro la 31 mai 2022. Un astfel de efect contabil nu va avea impact asupra rezultatelor economice curente.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, Market Analyst eToro: Piețele financiare intră în panică, Bitcoin se prăbușește. Foarte multe îngrijorări legate de conflictul din Ucraina și zona de energie. La petrol nu e ca la curent

Finalizarea tranzacției, așteptată în al treilea trimestru al acestui an, este supusă unei serii de pre-condiții, inclusiv aprobarea Comisiei guvernamentale ruse de monitorizare a investițiilor străine și a Serviciului Federal Rus Antimonopol.

Enel activează în peste 30 de țări din lume, producând energie cu o capacitate instalată de circa 90 GW.

 

Francesco Starace a declarat în martie că Enel va renunța la operațiunile din Rusia "în câteva luni". "Suntem în proces de vânzare a activelor de producție a energiei. Cu regret, cred că trebuie să urmăm exemplul celorlalți", a afirmat atunci CEO-ul italian.

viewscnt
Afla mai multe despre
scumpire gaze
importuri gaze rusia
enel francesco starace
renuntare gaze rusesti