Serbia va construi o conductă de gaze până la granița cu România

Serbia va construi o conductă de gaze până la granița cu România
scris 25 mai 2022

Ministrul Energiei din Serbia, Zorana Mihajlovic, a declarat că Serbia va pregăti designul și documentația tehnică pentru construcția unei conducte de gaze cu o lungime de 12,8 kilometri care va face legătura între Mokrin și granița cu România, ceea ce va permite Serbiei să se conecteze cu sistemul Transgaz și BRUA, informează Tanjug.

Zorana Mihajlovic s-a întâlnit luni la București cu omologul român, Virgil Popescu, pentru a discuta implementarea unor proiect comune, progresele realizate în cooperarea în domeniul energiei regenerabile și construcția unui interconector de gaze, scrie Agerpres.

Ieșirea din scenă a lui Vladimir Putin \ CITEȘTE ȘI Ieșirea din scenă a lui Vladimir Putin "se discută în culise" la Kremlin. Care este însă "condiția"

"Serbia și România au relații bune și asta este o bază excelentă pentru a discuta despre proiecte comune viitoare. În acest an, Serbia a început construcția gazoductului Nis-Dimitrovgrad, ceea ce ne va permite să primim gaze de la terminalul GNL în Grecia precum și din Azerbaidjan, însă planul nostru este să ne interconectăm cu statele vecine prin conducte de gaze, aceasta fiind singura modalitate pentru a ajunge la securitate în acest domeniu", a spus Zorana Mihajlovic.

Un interconector de gaze între Serbia și România este un proiect de interes comun, a mai spus Zorana Mihajlovic, adăugând că în opinia sa implementarea acestui proiect poate fi accelerată.

Proiectul care prevede interconectarea sistemului național de transport gaze naturale cu sistemul similar de transport gaze naturale din Serbia constă în construirea unei conducte de interconectare pe direcția Arad - Mokrin în lungime de aproximativ 97 kilometri, din care 85 km pe teritoriul României și 12 km pe teritoriul Serbiei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
serbia
gaze